Bulgursalat som tyrkisk kisir
Bulgursalat som tyrkisk kisir er skønt, mættende tilbehør. Jeg serverer det til alt muligt, der ikke nødvendigvis er særlig tyrkisk – f.eks. græsk farsbrød, kebabspyd eller andet kød fra grillen. Det særlige ved salaten her er, at der er peberfrugt og ærter indbygget i salaten, så det bliver sådan en slags alt-i-en salat. Og med en god feta til, er der faktisk ikke behov for mere på middagsbordet.
Bulgur er knækkede hvedekerner. De tjener som fortrinligt tilbehør i retter, hvor man ellers ville bruge ris. Bulgur er blot mere fiberrigt – og i mine smagsløg også mere smagfuldt.
Bulgur optager smag fra de øvrige ingredienser, som her er tomat. Min bulgursalat med citrusdressing er et andet eksempel på en rigtig lækker måde at bruge bulgur, hvor den opsuger citrussmagen.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Bulgursalat á la tyrkisk kisir
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 3 dl bulgur jeg bruger altid den grove variant
- 3 dl kogende vand
- 1 tsk salt
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 3 forårsløg
- 2 peberfrugt
- 2 dl grønne ærter
- 2 tsk spidskommen
- 1/4 tsk cayennepeber eller chilipulver
- 1 spsk hakket persille
Til servering
- iceberg eller anden type salat
- feta
- persille
Sådan gør du
- Kom bulguren i en skål med låg og hæld kogende vand over. Tilføj så meget væde som muligt fra de flåede tomater. Tilsæt salt. Læg låget på og lad bulguren stå i 15 minutter.
- Snit forårsløg, skær peberfrugt i tern og tø ærterne op, hvis de er frosne.
- Bland grønsagerne med tomaterne fra de flåede tomater. Tilsæt krydderier og persille.
- Vend bulguren i til sidst.
- Kom bulguren i en skål, der passer i størrelse til dit serveringsfad. Tryk bulguren lidt sammen med en spatel eller en ske. Læg serveringsfadet ovenpå skålen og vend nu rundt, så bulguren kommer til at ligge på fadet.
- Pynt fadet med snittet salat, feta og hakket persille.
Opskrift på bulgursalat som tyrkisk kisir – tips
- Opskriften på bulgursalat er meget nem at lave. Bulguren skal blot stå og trække med kogende vand, tilsættes tomater og lidt fintskårne grønsager. Der er ikke meget arbejde i det.
- Hvis du synes bulguren har for meget “bid” kan du – i stedet for at lade den stå og trække med godt vand – koge den i ca. 12 minutter. Derefter blandes hakkede, flåede tomater samt grønsager i når bulguren er kølet af.
- Jeg bruger grønne ærter og peberfrugter i min bulgursalat. Jeg holder både af farverne og det ekstra bid fra grønsagerne. Særlig farverigt bliver det, hvor du anvender peberfrugter i flere farver.
- Ærter og peberfrugt kan udelades. Ellers kan de erstattes med tern af frisk tomat og agurk.