Oksekød i karrykål
Har du brug for en god opskrift på en nem hverdagsret, som er smækfyldt med smag og gode grønsager, så prøv at lave en gang oksekød i rød karrykål.
Basis er hakket oksekød og spidskål. Derudover er der løg og gulerødder i. Retten er krydret med rød karry og rundet af med lidt cremet kokosmælk.
Lav en stor portion og brug resten til forårsruller i filodej.
Oksekød i rød karrykål
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 450 g hakket oksekød
- 1/2-1 spidskål, svarende til ca. 600 g
- 2 store gulerødder, svarende til ca. 100 g
- 1 løg
- 2 spsk rød karry
- 2 spsk soya
- 3-4 spsk kokosmælk, kun den fede del
- 1 tsk salt samt peber
Sådan gør du
- I en wok eller på en pande brunes oksekødet.
- Pil løget og skær det i tynde skiver. Kom løg samt rød karry ned til oksekødet og steg til løgene er bløde.
- Tilsæt revet gulerod og fintsnittet spidkål og steg under omrøring til kålen er faldet helt sammen. Det bedste er at tilsætte kålen lidt efter lidt, ca. 1/4 ad gangen. Så er det nemmere at styre.
- Tilsæt soya og det fede fra kokosmælken.
- Smag til med salt og måske lidt peber.
TIP! Resten af kokosmælken kan fryses. Kom den i en frysepose og brug den f.eks. til Eksotiske boller i kokoskarry.
Opskrift på oksekød i karrykål
Er der brug for lidt mere fylde, kan du sagtens komme lidt nudler i din oksekød i rød karrykål. Undlader du nudlerne, har du en ret, der er meget lav på stivelse.
Du kan også servere lidt brød til, hvis en medspiser er meget sulten.
Det er også en opskrift, der kan bruges til at få bugt med mange forskellige grønsager, der måtte gemme sig i grønsagsskuffen:
- Løg og gulerødder kan sagtens suppleres eller erstattes med f.eks. rodfrugter i små tern
- bønner i små stykker
- broccoli
- ærter
- edammamebønner
- Spidskål kan erstattes af hvidkål – eller endog rødkål, men så garanterer jeg ikke for farven ;o)