Aftensmad

Kylling på kikærter og bønner – alt i ét fad

Kylling på kikærter og bønner - alt i ét fad

Alt-i-et-fad aftensmad er populært her i huset. Især når det hele passer sig selv i ovnen og i øvrigt kun kræver et minimum af forberedelse.

Kyllingen brunes inden den lægges på en bund af grønne bønner, kikærter og flåde tomater. Bruningen er egentlig kun for at give en flot og indbydende farve. Du kan sagtens undvære at brune lårene og i stedet bare lægge dem rå ovenpå de øvrige ingredienser. Så skal du bare øge tilberedningstiden med ca 15 minutter.

Kylling på kikærter og bønner – alt i ét fad

  • 8 kyllingelår*
  • 1 dåse kikærter*
  • 1 dåse flåede tomater*
  • 400 g grønne bønner fra frost*
  • 1/2 spsk olivenolie til bruning*
  • 2 stilke frisk rosmarin eller 2 tsk tørret*
  • Salt og peber*
  • Brød* og/eller en salat til servering

*Ingredienser fra basislager

Kylling på kikærter og bønner

Kylling på kikærter og bønner er en nem alt-i-en ret, der passer sig selv i ovnen

Sådan gør du

  1. Varm olien op på en stor pande. Brun kyllingelårene på alle sider.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Skær bønnerne i mindre stykker.
  4. Kom bønner og kikærter i et ildfast fad. Fordel de flåede tomater ud over.
  5. Læg rosmarinkvist ved eller drys tørret rosmarin ud over. Drys med salt og peber.
  6. Kom fadet i ovnen i 30 minutter til lårene er møre (kødsaften skal være helt klar når du stikker i dem)
  7. Server med en salat eller et godt brød.
Kylling på kikærter og bønner

Kyllingen bliver flot brun, hvis den brunes på en pande frø den kommer i oven. Det kan dog sagtens springes over, så skal ovntiden bare forlænges med 10-15 minutter.