Aftensmad

Forårsruller af filodej

Forårsruller i filodej

Forårsruller af filodej kan være en nem gang aftensmad! Jeg stod med en rest oksekød og hvidkål i karry, som jeg lavede til en lynhurtig middag tidligere på ugen.

Og da en rulle filodej så lå og kaldte på mig i supermarkedets frysedisk, måtte jeg jo forsøge mig med hjemmelavede forårsruller. Fantastisk vellykket blev det faktisk – og det helt uden olie og friture.

Med filodej bliver forårsruller lette og sprøde og er et godt alternativ til almindelige forårsruller i ovn. Du skal bare sørge for at overholde nogle “regler”, når du arbejder med filodej:

  1. Tø op i køleskabet. Afsæt 4-6 timer til det.
  2. Dæk det filodej du ikke lige arbejder med, med et rent fugtigt viskestykke. Ellers bliver det tørt og dermed skrøbeligt.

Fyld til forårsruller i filodej

Lav en stor portion af disse opskrifter, som er rigtig gode som fyld i forårsruller:

Stir fry med hakket oksekød Stir fry med hakket oksekød

Stegte nudler med kylling og grønt Stegte nudler med kylling og grønt

Oksekød i rød karrykål Oksekød i karrykål

Har du ikke en rest, kan du hurtigt lave fyldet således:

  • Brun 400 g hakket oksekød. Tilsæt 1 finthakket løg eller nogle porreringe samt 1 spsk karry. Svits til løgene er bløde. Tilsæt 300 g fintsnittet hvidkål og lad det simre under låg ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber og måske lidt chili.

Jeg bliver rigtig glad hvis du vil bedømme denne ret med stjerner

Forårsruller i filodej

Forårsruller i filodej er sundere forårsruller end de friturestegte. Filodejen fyldes med kød og grønsager og bages sprød i ovnen. Server med en frisk kålsalat eller nudelsalat.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Søgeord: Filodej, filodej med fyld, Forårsruller, forårsruller i ovn, Sunde forårsruller

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1/2 pakke filodej der er 2 ruller i en pakke
  • 1/2 portion fyld f.eks. oksekød i rød karrykål, stir-fry med hakket oksekød eller stegte nudler med kylling
  • 1 håndfuld grove risnudler overhældt med kogende vand og drænet efter 3 min (hvis ikke der er nudler i fyldet i forvejen)

Servering

  • Soya og sur-sød chilisauce
  • Finthakket hvid- eller spidkål, strimlet gulerod, strimlet peberfrugt, strimlet sukkerærter vendt i en asiatisk dressing.

Sådan gør du

  • Klip filodejen over på midten og tag ét stykke fra. Resten opbevares under et fugtigt klæde.
  • Læg filodejen på bordet, så den ene spids vender mod dig og læg 1 dl fyld på.
  • Rul filodejen stramt om fyldet. Efter et par rul, buk enderne sammen og rul færdigt.
  • Pensl slutningen med lidt vand, så lukkes rullen helt tæt.
  • Fortsæt med hver rulle indtil der ikke er mere fyld.
  • Læg alle rullerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag rullerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er fint brune. Vend når halvdelen af tiden er gået.
  • Server rullerne med en frisk salat af finthakket hvid- eller spidkål, strimlet gulerod, strimlet peberfrugt, strimlet sukkerærter vendt i en asiatisk dressing.
  • Giv soya og sur-sød chilisauce til.