Aftensmad

Eksotiske boller i kokoskarry med masser af grønt

Eksotiske boller i karry

Der kom store smil på banen, da familien konstaterede at de annoncerede annoncerede boller i karry med et twist faktisk er ret langt fra den traditionelle boller i karry. For mærkeligt nok har den aldrig vundet ret meget indpas i min familie.

Så da vi fik denne til aftensmad var begejstring stor!

Jeg elsker retter, der ingen tid tager at lave. Retter, hvor der bare skal blandes en masser lækkerier i en gryde, og gerne retter, der indeholder en masse grønt. Og så elsker jeg asiatisk inspireret mad!

Og familien elsker heldigvis også at få masser af grønt og kan de få lov at få hvide ris, der suger den skønne kokossauce med smag af rød karry op, vil begejstringen ingen ende tage.

Denne anderledes og eksotiske boller i karry er lige netop sådan en ret. Lækkert, krydret, sundt, velsmagende og fyldig på bare 1/2 time. Uhm!

Eksotiske kødboller

  • 400 g hakket kylling
  • 1 revet løg
  • 2 tsk karrypasta
  • 1 spsk hakket koriander eller 1 tsk fra tube/glas (kan erstattes af persille eller udelades)
  • 3 tsk fiskesauce (kan erstattes af salt)
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn

Eksotiske boller i karry

Grønt og sauce

  • 300 g gulerødder i stave eller “mønter”
  • 1 peberfrugt i strimler
  • 1 squash i strimler eller kvarte “mønter”
  • 150 g sugar snaps
  • 1/2 spsk kokosolie
  • 2 tsk rød karry
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse vand (evt kogevand fra kødbollerne)
  • 1 hønseboullionterning
  • 3 tsk fiskesauce eller salt
  • Til servering: Peanuts og frisk koriander (kan udelades) samt kogte ris – med mindre det er nok med grønsagerne

Grønsagerne steges i nok eller på en stor pande

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienserne sammen til kødbollerne.
  2. Bring en stor gryde i kog med vand.
  3. Form kødboller med en spiseske og læg dem én efter én ned i det kogende vand. Dyp skeen ned i vandet for hver kødbolle, så er de nemmere at forme.
  4. Kog bollerne i 5-6 minutter til de er møre. Tag gerne en op og prøvesmag.
  5. Hæld bollerne i et dørslag og lad dem stå til grønsagerne er færdige.
  6. Varm kokosolien op i en stor pande eller nok. Tilsæt rød karry og lad det riste ca 1 minut.
  7. Tilsæt grønsagerne og lad dem riste ved høj varme i 4-5 minutter. Rør godt rundt imens, så de ikke brænder på. Du kan evt riste dem á 2 omgange, hvis portionen er for stor at styre.
  8. Tilsæt kokosmælk, Fyld den tomme dåse med vand (evt kogevand fra bollerne) og tilsæt også dette.
  9. Tilsæt boullionterning og lad den blive opløst.
  10. Smag saucen til med fiskesauce.
  11. Læg bollerne ned i saucen og varm dem igennem.
  12. Drys med peanuts og frisk koriander. Server med kogte ris.

Eksotiske boller i karry

Tip 1: Hakket kylling kan erstattes af hakket kalv/flæsk.

Tip 2: Fiskesauce lugter fælt, men bruges til at salte og giver en skøn autentisk samt til retten. Har du ikke fiskesauce, kan du bruge almindeligt salt i stedet.