Aftensmad

Hotdog i squash-æggewrap

Hotdog i grønsagsfladbrød

Det er yderst sjældent vi får en hotdog! Mest fordi ingen af os ret godt kan klare de kridhvide, søde pølsebrød.

Men engang imellem – særlig om sommeren – kommer der altså en craving efter en god, gammeldags hotdog med en lækker ristet pølse. Og så er gode råd jo dyre.

Jeg har derfor prøvet mig frem med en æggewrap med revet squash som svøb til pølsen og det fungerer faktisk rigtig godt! Tilbehøret er helt klassisk med løg, ristede løg, remoulade, ketchup og masser af syltede agurker. Sennep’en overlader jeg til min bedre halvdel – det har jeg aldrig været god til.

Jeg bruger kikærtemel til disse wraps fordi  jeg simpelthen godt kan lide smagen. Du kan sagtens bruge helt almindeligt hvedemel – ellers kan kikærtemelet købes i matas.

Squash kan erstattes af spinat, spidskål eller revet gulerod.

Opskrift på en sundere hotdog

Hotdogs i squash-æggewrap

Lidt sundere hotdogs med alt det klassiske tilbehør, men rullet i en lækker squash-æggewrap i stedet for klassiske hotdogbrød.
Antal 4 personer

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 squash mellemstor
  • 5 spsk kikærtemel kan erstattes af hvedemel
  • 75 g revet ost
  • 1/2 tsk salt og peber
  • 1/2 spsk oregano

Til hotdogs

  • 4 gode pølser
  • Syltede rødløg eller almindelige rå løg ristede løg, ketchup, remoulade, sennep, agurkesalat.
  • Har du lyst kan du også tilføje lidt snittet iceberg.

Sådan gør du

  • Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Drys med lidt salt og lad den stå i et dørslag/si.
  • Pisk alle de resterende ingredienser til en tyk pandekagedej.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pres så meget æde som muligt ud af squashen. Det gøres nemmest i et rent viskestykke. Rør squashen i pandekagemassen.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel pandekagemassen deri. Stil pladen i ovnen i ca 20 minutter til massen er helt gennembagt. Pandekagen hæver op under bagning, men det lægger sig igen, når den kommer ud af ovnen.
  • Imens pandekagen bager, grilles pølserne på grillen eller på en grillpande.
  • Skær pandekagen i fire dele og saml en hotdog pr.person.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Fladbrød til hotdogs

Fladbrød til hotdogs hæver op i ovnen, men lægger sig igen efter bagning


Hot dog i grønsagsfladbrød2

Hot dog i grønsagsfladbrød med alt det klassiske tilbehør

Du kan også bruge squash-æggewrap’en til

Squashrulle med oksekød og salat Squashrulle med fyld af oksekød og salat

Squashrulle med kylling Squashrulle med kylling og guacamole