Aftensmad

Tacowrap med hakket kylling

Tacowrap med hakket kylling

Leder du efter en hurtig og velsmagende ret, som både børn og voksne vil elske, og som nemt kan tilpasses de ingredienser, du har i køleskabet? Så er tacowrap med hakket kylling den perfekte løsning til en travl hverdagsaften. Disse wraps er fyldt med smagfuldt kyllingefyld og friske grøntsager, hvilket gør dem til en sund og nærende ret, der både er nem at lave og sjov at spise. Det bedste ved tacowraps er, at de kan tilpasses efter smag og behov, og at de er en fantastisk måde at få brugt resterne fra køleskabet på.

Tacowrap med kylling

Tacowrap med hakket kylling er en nem og lækker hverdagsret, fyldt med grøntsager og smagfuldt fyld, perfekt til hele familien! Sæt gerne fyldet på bordet og lad familien selv bestemme hvad de vil fylde i deres tacowraps.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 4 wraps
  • 500 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 100 g revet squash kan erstattes af revet gulerod
  • 3 forårsløg
  • 2 spsk hakkede, soltørrede tomater
  • 2 spsk hakket persille
  • 50 g smuldret feta
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Servering

  • salat
  • tomater
  • agurk
  • syltede rødløg kan erstattes med friske rødløg i tynde skiver
  • salatdressing

Sådan gør du

  • Rør kyllingefarsen med æg, revet squash, forårsløg, soltørrede tomater, feta samt salt og peber
  • Fordel farsen på de 4 wraps og smør den helt ud til kanten.
  • Opvarm en pande og læg 1 wrap på med farsen nedad. Steg ved middelhøj varme et par minutter.
  • Vend wrap'en og steg den let på den anden side.
  • Læg wraps'ene på tallerkener efterhånden som de bliver færdige med kødsiden opad.
  • Fordel salat, tomatskiver, agurkeskiver og syltede rødløg på hver wrap og dryp med salatdressing.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Hverdagsmad, der smager af weekend

Selvom tacowraps kan lyde som noget, der hører hjemme på en fredag aften, er denne version af retten lavet med hakket kylling, hvilket gør den både let og sund. Kyllingefars er en fantastisk base for mange retter, da det hurtigt tager smag fra de ingredienser, det kombineres med, og så er det fyldt med protein, som giver en god mæthedsfornemmelse.

Se mine mange andre opskrifter med hakket kylling her.

I denne opskrift bliver hakket kylling kombineret med revet squash, som giver fyldet ekstra saftighed, samt forårsløg, soltørrede tomater og smuldret feta, som alle bidrager til en smagfuld og lidt anderledes tacooplevelse. Squashen kan nemt erstattes med revet gulerod, hvis du foretrækker det, eller hvis det er, hvad du har ved hånden. Det gør det nemt at få sneget lidt ekstra grøntsager ind i familiens måltider, uden at det går ud over smagen.

Tacowrap med hakket kylling
Kom den krydrede kyllingefars på wrap’en og steg den på panden

Smagen af solrige Middelhavsingredienser

Samtidig med at retten er inspireret af klassiske mexicanske tacos, bringer ingredienser som feta og soltørrede tomater en smag af Middelhavet ind i køkkenet. Soltørrede tomater giver en intens og lidt sødlig smag, der balanceres af den salte fetaost. Kombinationen af disse ingredienser giver et smagsløft, der gør denne version af tacowraps både spændende og anderledes. Hvis du ikke har soltørrede tomater, kan du også eksperimentere med andre smagstilsætninger som oliven eller kapers for at give retten et personligt præg.

Hurtig og enkel madlavning

Det, der gør denne ret særligt attraktiv i en travl hverdag, er, hvor nemt det hele er at lave. Selve fyldet kan røres sammen på få minutter, og wraps’ene steges hurtigt på panden, så du ikke behøver bruge tid på ovnen. Det hele foregår på én pande, hvilket også betyder færre gryder og pander at vaske op efter middagen.

Et smart trick, når du steger wraps, er at sørge for, at farsen bliver godt fordelt ud til kanten, så den får en sprød stegeskorpe. Dette giver både en skøn tekstur og holder fyldet inde i wrap’en, når du vender den. Hvis du vil være ekstra sikker på, at farsen er godt tilberedt, kan du stege wraps’ene lidt længere ved lavere varme, så kyllingen når at blive gennemstegt, uden at brænde wraps’ene.

Tacowrap med hakket kylling
Steg tacowrap med kylling på panden inden den fyldes med grønt

Tilpasning efter familiens smag

Når wraps’ene er stegt, er det tid til at tilsætte toppings. I opskriften har jeg brugt salat, tomater og agurker, men du kan nemt variere med andre favoritter som majs, avocado eller måske en smule revet ost. Hvis du har travlt, kan du også servere wraps’ene som de er, eller lade hver familiemedlem selv tilføje sine foretrukne toppings. På den måde kan retten tilpasses børns smag, hvis der er nogen ingredienser, de måske er mindre vilde med.

Syltede rødløg giver et lækkert syrligt twist, men hvis du ikke har mulighed for at sylte rødløg selv, kan du hurtigt erstatte dem med friske rødløg i tynde skiver. Det giver lidt ekstra knas og skarphed til retten.

Som dressing, kan du lave den lækre burgerdressing fra denne opskrift på BigMac Tacos eller du kan bruge en færdigkøbt. En salsa eller en skøn guacamole er andre lækre alternativer.

Tacowrap med hakket kylling
Tacowrap med hakket kylling er en nem og lækker hverdagsret, fyldt med grøntsager og smagfuldt fyld, perfekt til hele familien!

En sund og nærende familieret

Tacowrap med hakket kylling er ikke kun nemme at lave, men de er også et sundt måltid for hele familien. Kyllingekødet bidrager med magert protein, mens grøntsagerne både i fyldet og toppingen giver masser af vitaminer og fibre. Fordi wraps’ene er baseret på et fyld med masser af grøntsager, bliver retten både let og mættende på samme tid. Dette er en ret, du kan servere med god samvittighed, og som samtidig føles som en lille smagsfest på en almindelig hverdagsaften.

Med denne opskrift på tacowraps har du en fleksibel og alsidig ret, der både kan fungere som en hurtig løsning på en travl dag, eller som et sjovt samlingspunkt om middagsbordet, hvor alle kan være med til at lave deres egen version. Næste gang du mangler inspiration til familiemiddagen, så prøv disse tacowraps – de vil med garanti blive en ny favorit!