Aftensmad, Forret

Tarteletter med høns eller kylling i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker på bordet til julefrokost, påskefrokost mm. Den er populær blandt børn og voksne – for hvem er ikke vild med tarteletter?

Her får du en helt klassisk opskrift ud fra en hjemmekogt hønsekødssuppe. Men som bonus er der også tips til en ultranem gang kylling i asparges, så du også kan glæde familien med tarteletter på en hverdag.

Er du ikke til tarteletter, kan kylling i aspargessovs serveres med kogte kartofler og dampede grønsager til. Uhm!

Tarteletter med høns i asparges2

Tarteletter med kylling i asparges (12 stk)

  • 3 spsk flydende margarine eller 75 g smør
  • 1 1/2 dl mel
  • 1/2 liter suppe ELLER 7 dl vand + 2 boullionterninger + 2 laurbærblade
  • 1 dåse asparges
  • 3 tsk salt
  • Hvid peber
  • Kylling/hønsekød fra hønsekødssuppe ELLER 300 g kyllingebryst
  • Evt lidt fløde
  • 12 tarteletter
  • Lidt persille og cherrytomat til pynt

Sådan gør du

  1. Hvis du ikke har kylling og suppe fra en hønsekødssuppe, starter du med at skære kyllingebrysterne i tern og koge dem ved svag varme i min. 7 dl vand med laurbærblade og boullionterninger i 10 min. Skum urenheder væk når det er kommet i kog. Tag kødet op af suppen og gem det.
  2. Smelt margarine eller smør i en gryde.
  3. Tilsæt mel og pisk grundigt sammen.
  4. Tilsæt ca. 1/2 dl suppe og pisk grundigt. Fortsæt med 1/2 dl mere og sæt så “dosis” op til ca. 1 dl af gangen. Sørg for at piske alle klumper ud inden du tilsætter mere væde. Det er nemmest at piske suppen ind, hvis den er varm.
  5. Du kan justere konsistensen med lidt aspargesvand eller mælk, hvis du synes den er for tyk. En sjat fløde giver også lige prikken over i’et, men det er ikke nødvendigt.
  6. Tilsæt asparges (hæld først vandet fra dåsen) og kyllingekød.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Tænd ovnen på 200 grader. Stil tarteletterne med bunden opad på en bageplade med bagepapir. Giv dem 4-5 minutter.
  9. Fyld de lune tarteletter med kylling i asparges. Pynt med persille og kvarte cherrytomater.