Frokost, Morgenmad og brød

Chokorugboller med solsikkekerner. Gode til madpakker og brunch

Chokorug med solsikkekerner til madpakken

Nemme hapsere til madpakken eller en hurtig snack er et hit til de fleste børn og voksne. Vi kæmper med at få ungerne til at spise deres madpakker og helt almindelige rugbrødsmadder har bare aldrig været et hit hos dem. Og det er et krav fra os voksne, at frokost til skolen skal være sund, nærende og fyldt med gode fibre.

De her chokorug har det hele: Godt med fibre, sunde fedtstoffer har solsikkekerner og ekstra lækkerhed fra god mørk chokolade. Ovenikøbet er de ekstremt nemme at lave – jeg bruger nemlig blot en færdig rugbrødsblanding som base og tilføjer så bare hakket chokolade og solsikkekerner. Sådan!

Du kan sætte dem i klatter på en bageplade med bagepapir eller komme en skefuld i en muffinform. Vigtigt er det dog at muffinform eller bagepapir er godt smurt med fedtstof ellers hænger de meget nemt fast i papiret.

Chokorugboller med solsikkekerner

  • 1 pakke færdigblanding til rugbrød
  • Evt gær (ofte følger der tørgær med i pakken)
  • 75 g grofthakket mørk chokolade
  • 1 dl solsikkekerner – gem lidt til drys
  • Fedtstof til smøring (flydende margarine, smeltet smør eller smørspray)

Sådan gør du

  1. Rør rugbrødsdejen sammen efter anvisning på posen.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i dejen sammen med solskikkekerner (gem lidt til drys).
  3. Sæt dejen til hævning, hvis det står på pakken.
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør den med fedtstof.
  5. Kom dejen i klatter på bagepladen og drys med solsikkekerner.
  6. Lad efterhæve, hvis det står på pakken.
  7. Sæt bollerne i en 225 grader varm ovn og bag dem i 20 minutter.
  8. Når bollerne er afkølet, kan de kommes i en frysepose og i fryseren.

Tip! Smør bagepapir/muffinforme godt med fedtstoft inden dejen kommes på. Så hænger den ikke i.

Chokorug klar til at blive bagt

Chokorug klar til at blive bagt

Chokorugboller med solsikkekerner er en nem og populær madpakkesnack

Chokorugboller med solsikkekerner er en nem og populær madpakkesnack