Tærte med pasta og kødsovs
En tærte med pasta og kødsovs er en genial måde at få brugt en rest på.
Er du ikke til at spise det samme 2 dage i træk og derfor ikke lige ved hvad du skal bruge resten til? Eller har du brug en dag med enormt nemt forberedt aftensmad? Så kig med her.
Tærte med pasta og kødsovs
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Tærtedej
- 100 g grahamsmel eller anden grov meltype
- 100 g hvedemel
- 1 dl vand
- 1/4 dl olie
Fyld
- 400 g pasta med kødsovs suppler evt med ekstra grønt
- 3 æg
- 150 g hytteost
- 1 tomat i tynde skiver
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen. Rul den ud og læg den i en tærte- eller springform på 22 cm.
- Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ca. 12 minutter ved 180 grader.
- Kom pasta med kødsovs på tærtebunden. Læg tomatskiver ovenpå.
- Pisk æg sammen med hytteost og fordel over kødsovsen
- Bag tærten i ca 35 minutter til æggemassen er fast. Bemærk! Bagetiden afhænger af din ovn samt fyldets temperatur og mængde. Så hold øje med tærten og tag den først ud når æggemassen er helt fast.
- Server med en grøn salat
Tips til tærte med pasta og kødsovs
Tærtedejen kan du lave selv eller bruge en færdig. Til de travle dage går jeg ikke af vejen for at bruge en færdig tærtedej fra køledisken, som jeg har nogle stykker af i fryseren. Jeg går altid efter en grov variant og synes faktisk den bliver rigtig sprød og god.
Er der ikke helt nok af din madrest til hele familien? Så suppler den med ekstra grønsager – revet gulerod, fintsnittet spidkål, majs eller ærter. Du kan også komme 1-2 æg mere i, det mætter også.
Sammen med tærten serverer jeg helt enkel rucolasalat og cherrytomater. Den let skarpe smag af rucola passer godt sammen med tærte med pasta og kødsovs, synes jeg. Du kan selvfølgelig bruge en anden salatvariant, hvis du vil.