Aftensmad

Tærte med kyllingebund

tærte med kyllingebund

Udskift den almindelige tærtebund med hakket kylling og lav en lækker tærte med kyllingebund.

Tærten smager forrygende! Den er let at lave, indeholder masser af protein og er dermed supermættende. Du får en sund tærte med kylling og spinat, som hele familien vil kunne lide.

I kyllingetærten her er fyldet spinat. Du kan sagtens komme det fyld i, du foretrækker og bedst kan lide. Se forskellige forslag til fyld nedenfor.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Tærte med kyllingebund

Lækker tærte med kyllingebund og spinatfyld. Bunden er lavet af hakket kylling og fyldet er i denne opskrift spinat. Serveret med salat har du et kalorielet måltid, fyldt med protein og som smager dejligt.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Kyllingebund

  • 450 g hakket kylling
  • 1 fintrevet løg
  • 200 g revet squash
  • 1 æg
  • salt og peber

Fyld

  • 4 æg
  • 150 g hytteost
  • 175 g frossen, optøet spinat
  • salt og peber

Tilbehør

  • grøn salat

Sådan gør du

Kyllingebund

  • Riv squash og løg på den fine side af rivejernet. Pres så meget væde ud af grønsagerne som overhovedet muligt.
  • Rør kyllingefarsen med løg, squash og æg. Tilføj godt med salt og peber.
  • Pres kyllingefarmen ud i en tærteform. Den skal ikke smøres først.
    Sørg for at komme op ad kanterne også.
    tærte med kyllingebund
  • Stil tærteformen i ovnen og forbag den ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
    Bruger du almindelig varme, skal temperaturen være 220 grader og ovnen skal forvarmes.
    tærte med kyllingebund

Fyld

  • Tag spinat ud af fryseren i god tid, så det kan tø op. Alternativt kan du give det et par minutter i mikroovnen.
    Pres så meget væde som muligt ud af den optøede spinat.
  • Imens kyllingebunden forbages, gøres fyldet klart:
    Slå æggene ud i en skål, tilføj hytteost og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt salt og peber efter smag.
  • Fordel spinat på den forbagte kyllingebund og hæld æggemassen ud over.
    tærte med kyllingebund
  • Stil kyllingetærten tilbage i ovnen og bag yderligere ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft (220 gr. almindelig ovn) til overfladen er gyldenbrun og æggemassen er fast.
    Er æggemassen ikke fast før du tager tærten ud af ovnen, så giv tærten et par minutter mere.
  • Server med en grøn salat.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tips til tærte med kyllingebund

  1. Tærteformen skal ikke smøres. Kyllingefarsen hænger på ingen måde fast i bunden, så du behøer slet ikke smøre den først.
  2. Hytteost kan skiftes ud til creme fraiche 18%, madlavningsfløde eller piskefløde.
  3. Vil du gerne bruge hyteost, men du (eller en i familien) bryder dig ikke om de små hvide klatter fra hytteosten? Så giv æggemassen en god tur med stavblenderen inden du hælder æggemassen i tærte med kyllingebund. Så har du stadig de gode proteiner fra hytteosten, men de hvide klatter er pist væk!
  4. Du kan sagtens bruge din sædvanlige opskrift på kyllingefrikadeller til denne kyllingebund. Jeg kan f.eks. gode lide at komme revet squash i mine kyllingefrikadeller, for det giver en saftig fars og en god smag. Så det kommer jeg også i min kyllingebund.
  5. Husk godt med salt og peber! Kyllingefars smager ikke af vildt meget i sig selv. Farsen kan derfor godt trække en del salt og peber. Du kan evt komme en smule af den færdige fars på en underkop og give den 20-30 sekunder i mikroovnen ved fuld knald. Så kan du hurtigt smage om farsen er krydret rigtigt.
tærte med kyllingebund
Lækker tærte med kyllingebund og spinatfyld. Bunden er lavet af hakket kylling og fyldet er i denne opskrift spinat. Serveret med salat har du et kalorielet måltid, fyldt med protein og som smager dejligt.

Fyld i tærte med kyllingebund

Jeg synes egentlig ikke fyldet i denne kyllingetærte behøver være særlig avanceret. Da der både er kylling i tærtebunden og hytteost i æggemassen, er der masser af mæthed i tærten. Med squash i farsen og en salat ved siden af til servering, er der også sørget for det grønne, som jo skal til for at lave en sund tærte.

Men har du ikke spinat – eller ikke bryder dig om det – er her et par alternativer til denne tærte med kylling og spinat:

  • Broccoli – brug en pose fra frost, der kan bruges så snart broccolien er optøet. Bruger du frisk broccoli, skal den lige have et kort opkog på et par minutter i letsaltet vand.
  • Svampe – steg champignoner eller en valgfri svampeblanding et par minutter i smør til de er brune og vandet er fordampet.
  • Kartofler – en rest kartofler er glimrende som tærtefyld. Skær dem i tern inden de fordeles på tærtebunden. Tilsæt gerne en rød peberfrugt i tern også, det giver god smag og en skøn farve.
  • Peberfrugt – skær peberfrugt i forskellige farver i strimer og steg dem et par minutter inden de fordeles på tærtebunden.
  • Porre – skær en renset porre i tynde strimler og steg dem let i smør tilsat karry. I stedet for porre, kan du bruge løg i tynde skiver.
  • Asparges – damp hele, grønne asparges 1-2 minutter og læg dem dekorativt på tærtebunden.
tærte med kyllingebund
En tærte med kyllingebund er fyldt med proteiner og mætter dejligt. Fyld kyllingetærten med præcis det fyld du godt kan lide.