Salat

Rød spidskålssalat

Rød spidskålssalat

Når jeg laver salater, forsøger jeg altid at få dem til at se godt ud for vi spiser jo også med øjnene.

Og den flotte lilla spidskål gør sig bare rigtig godt i en salat. Den grønne kan også sagtens bruges, hvis du ikke kan få den røde. Smagen er den samme, der er blot farven til forskel.

Og som altid, forsøger jeg også at få både noget syrligt, noget sødt og lidt crunch. Her kommer syren fra citron,  det søde kommer fra tranebær eller alternativt rosiner eller småtskårne tørrede abrikoser og crunchen kommer fra riste græskarkerner.

Så er alt på plads til en smags- og oplevelsesbombe til bordet!

Spidskålssalat

  • 1 rødt spidskål (det grønne kan også bruges)
  • 1/2 pose frosne edammamebønner (kan erstattes af grønne ærter eller helt udelades)
  • 50-100 gram feta
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2-3 spsk tørrede tranebær eller rosiner
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 spsk flydende honning eller sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Ryst en dressing (brug evt et syltetøjsglas med låg) af olie, citronsaft, sennep, honning samt salt og peber. Smag til.
  2. Skær spidskålen i fine strimler og bland den godt med dressingen. Lad den trække 20-30 minutter.
  3. Hæld kogende vand over edamammebønnerne og lad dem stå 2-3 minutter. Dræn vandet fra og bland bønnerne i salaten.
  4. Bland rosinerne i salaten.
  5. Rist græskarnerne let på en pande. Drys dem over salaten lige før servering sammen med smuldret feta.