Aftensmad

Lun quinoasalat med champignon, bønner og mango

Lun quinoasalat

Dejlig opskrift på lun quinoasalat med champignon, grønne bønner og mango, som kan spises alene eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk.

Lun quinoasalat med champignon, bønner og mango

Skøn lun quinoasalat med masser af proteiner og smukke farver fra grønne bønner, mango og feta. Kan spises alene eller som fyldigt tilbehør.
Antal 4 personer

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2,5 dl quinoa
  • 4,5 dl vand
  • 1 hønseboullionterning
  • 1/2-1 spsk smør
  • 400 g champignon
  • 300 g bønner
  • 150 g slikærter
  • 100 g edamammebønner
  • 1/2 mango
  • 50 g feta

Dressing

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl mangoeddike
  • 1/2 tsk salt
  • Peber
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen under rindende vand. Kog quinoa i vand tilsat en boullionterning i 15 minutter. Lad det køle en smule af.
  • Rens champignon og skær dem i skiver.
  • I en wok eller på en stor pande smeltes lidt smør. Steg champignon til de er gyldenbrune.
  • Tilsæt herefter bønner og slikærter og steg dem let til de er møre. Det tager kun et par minutter.
  • I det sidste minut tilsættes edamamebønner. De skal kun stege ganske let.
  • Skræl mangoen og skær den i tern.
  • Ryst dressingen sammen.
  • Bland quinoa med grønsagerne og mangoen. Vend dressingen forsigtigt i.
  • Smuldr feta henover den lune salat ved servering.
Lun quinoasalat
Skøn lun quinoasalat med masser af proteiner og smukke farver fra grønne bønner, mango og feta. Kan spises alene eller som tilbehør.

Lun quinoasalat som tilbehør eller hovedret

Jeg var så heldig at få en pose økologiske quinoafrø foræret af min søde svigerinde. Hun dyrker dem selv fra gården Vesterlykke på Djursland og sælger dem i lokale butikker.

I forvejen holder jeg meget af quinoa – elsker den nøddeagtige smag og  frøenes sunde egenskaber – men det er da bare endnu bedre når man ved, at de er dyrket med omhu på dansk jord.

Jeg har tidligere brugt quinoa bl.a. til Aubergine-quinoa gryde og til Marrokansk inspireret quinoasalat. Denne gang blev det til en lun quinoasalat med champignon, bønner og mango vendt i en vinaigrette. Quinoasalaten kan spises både som tilbehør og som selvstændig, vegetarisk hovedret.

De sur-søde mangoer giver et godt modspil til de øvrige ingredienser. Som prikken over i’et bruger jeg en mango-eddike, som bare er fantastisk god! Den fås bl.a. fra Nicolas Vahé og den koster 50 kr for 1/ liter. Egentlig lidt dyrere end jeg normalt ville give, men denne eddike er simpelthen gået hen og blevet min yndlings og jeg bruger den hver gang, jeg laver vinaigrette-dressing til mine salater.

Du kan skifte mango ud med f.eks. granatæblekerner ligesom eddiken kan være en anden frugteddike eller blot en hvidvinseddike.