Aftensmad, Frokost

Marrokansk inspireret quinoasalat

Marrokansk quinoasalat er en krydret og nem madpakke ide eller tilbehør til et stykke kød

Jeg er vild med orientalsk mad! Varmende krydderier og spændende sammensætninger giver de bedste smagsoplevelser.

Denne quinoagryde indeholder lige præcis de krydderier jeg forbinder med Marokko og som jeg husker fra en ferie for længe siden: Kanel og spidskommen. Og så de søde abrikoser, der bare står godt til krydderierne. Jeg har her brugt quinoa, men egentlig skulle det have været couscous, der var bare ikke flere i skuffen. Og så måtte jeg jo ty til quinoa i stedet. Det blev det bestemt ikke ringere af.

Brug denne gryde som en selvstændig vegetarret eller server den som tilbehør til et stykke kød. Den er smækfyldt med protein, så den kan sagtens stå alene.

*Du kan også prøve denne Quinoasalat med bagte gulerødder

Marrokansk inspireret quinoasalat

  • 1/2 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 finthakket løg
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 200 g quinoa
  • 5 dl grønsagsboullion (1/2 liter vand og 1 terning)
  • 1 dåse kikærter
  • 100 g (ca 15 stk) tørrede abrikoser klippet i 4 stykker ( kan erstattes med tranebær eller rosiner)
  • 4 spsk hakket bredbladet persille
  • 50 g mandler, letristet på en varm pande og grofthakket

Sådan gør du

  1. Opvarm en stor gryde med kokosolie. Steg løget til det er blankt, dvs 3-5 minutter.
  2. Tilføj alle krydderier og steg i 30 sekunder mere.
  3. Tilføj quinoa og grønsagsboullion. Læg låg på og lad det koge i 15 minutter ved svag varme.
  4. Tag gryden fra varmen og rør quinoaen løs med en gaffel.
  5. Tilføj kikærter, abrikoser og persille og rør godt rundt. Gem en smule persille til servering.
  6. Drys med de hakkede mandler og lidt ekstra persille ved servering.

TIP! Put salaten i et glas med låg og medbring den som madpakke.

Pin opskriften