Suppe

Cremet blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Det er koldt og blæsende udenfor og vi har bare brug for noget comfort food! Og hvad er bedre end en dejlig cremet blomkålssuppe? Og endda en suppe, der kan stå på bordet på mindre end ½ time. What’s not to like!

Denne er baseret på blomkål. Og nej! Den smager overhovedet ikke af kål! Blomkålssuppe er lækker og cremet og så er den oven i købet sund. Den er blevet en stor familiefavorit her hos os.

Alt efter smag kan du tilføje fyld i form af lidt tilberedt kylling eller kødboller. Brug enten kødboller fra frost eller lav dem selv som i denne opskrift på broccolisuppe.

Som topping laver jeg skinkeknas – enten lavet af tørret skinke (vi bruger Schwarzwald skinke fra Rema1000) eller helt almindelig bacon. Bacon kan nemt laves i mikroovnen. Skinke foretrækker jeg at bage sprødt i ovnen.

Hvis du foretrækker en vegetarisk suppe, kan du helt undlade kødfyld og skinkeknas. Kom i stedet lidt kogte pastahorn i blomkålssuppen og top med ristede kikærter

Cremet blomkålssuppe med skinkeknas

Server en skøn blomkålssuppe, der er både varmende, billig og superhurtig at lave. Kom fyld i efter smag – f.eks. lidt stegt kylling eller kødboller. Suppepasta er også en mulighed.
Antal 4 personer
Kategori: Suppe
Søgeord: blomkålssuppe, cremet suppe, grønsagssuppe

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 blomkål ca. 1 kg eller tilsvarende mængde fra frost*
  • 1 hakket løg*
  • ½ spsk. olie*
  • 7 dl vand*
  • 2 hønsebouillionterminger*
  • dl madlavningsfløde* brug piskefløde, hvis du foretrækker det
  • salt og hvid peber*

Topping og tilbehør

  • 200 g kylling/hønsekød eller kød- og melboller*
  • 150 g tørret skinke eller bacon i tern*
  • flute eller andet brød*

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og del den i små buketter. Steg løget let i olien, til det er klart. Skru op for varmen og lad blomkålen stege med i 5 min. under omrøring. Hæld vand på og bring den i kog. Tilsæt boullionterninger. Lad det hele småkoge i 10 min. under låg.
  • Purér din blomkålssuppe med stavblenderen, tilsæt fløde og varm suppen op. Tilsæt kylling/hønsekød/boller.
  • Smag til med salt og hvid peber.
  • Bacon: læg 2 stykker køkkenrulle på en tallerken og fordel bacon herpå. Dæk med endnu et stykke køkkenrulle. Sæt i mikroovn ca 5 ved fuld kraft. Tag ud og se om det er færdigt, hvis ikke, så giv det lidt mere en smule ad gangen. Det skal være sprødt, men ikke hårdt.
  • Tørret skinke: læg skinkeskiver på en bageplade med bagepapir, så de ikke rører hinanden. Bag i 10-15 minutter ved 200 grader. Hold øje med det! Pga det lave fedtindhold kan det pludselig gå hurtigt. Når det er kølet lidt af kan det nemt knuses let.
    Samme metode kan bruges til bacon, hvis du ikke har en mikroovn.
  • Drys skinke/bacon over suppen ved servering.
  • Suppler gerne med lidt hakket persille.
  • Server med brød