Cremet kyllingesuppe lavet helt uden fløde

Var det noget med en lækker cremet suppe med masser af fyld og et pift af skarp citron? Så bliver du bare nødt til at kaste dig ud i denne suppe. Den er dejlig cremet, men helt uden fløde. Det er nemlig æg, der giver den cremede konsistens.
Måske synes du det virker besværligt – eller bare svært – alt det med at piske æg i? Men det er det overhovedet ikke!
Bare sørg for at suppen ikke er kogende varm når du hælder æggene i – den må altså gerne være varm, men ikke kogende varm. Og når du så nænsomt varmer suppen op igen under omrøring bliver æggene tilberedt og sørger for at tykne suppen, så den bliver dejligt cremet og fyldig.
Jeg har stort set alle ingredienserne i mit basislager for det er ting jeg bruger tit – undtagen bladselleri. Det har jeg kun, når mine piger plager mig om at købe det til madpakken. Men jeg må indrømme, at i den her suppe, kommer bladsellerien helt til sin ret og giver en fortrinlig smag sammen med de øvrige ingredienser. Så jeg bliver simpelthen nødt til at stjæle lidt fra madpakkerne og lave den her suppe igen og igen.
Cremet kyllingesuppe med lime – lavet uden fløde
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 liter kogende vand* brug evt lidt mere, hvis du vil have mere væde
- 4 terninger hønsebouillion*
- 1½ dl ris*
- 3 skrællede gulerødder i små tern*
- 2 stængler bladselleri i små tern
- 1 finthakket løg*
- 2 kyllingebryster i tern ca. 450-500 g*
- 2 spsk smør*
- 2 spsk mel*
- 3 æg*
- 3 spsk citronsaft + ekstra til tilsmagning du kan også bruge lime*
- Salt og friskkværnet peber*
Til servering
- 1 hakket forårsløg eller 1/2 bundt persille samt evt. citron- eller limebåde
Sådan gør du
- Find en stor gryde. Hæld kogende vand og kyllingetern i. Kog i 5 minutter. Skum evt. urenheder fra.
- Tilsæt bouillonterninger, ris, gulerods- og selleritern samt løg i og bring det atter i kog.
- Skru ned for varmen og lad det simre i 15 minutter eller til ris og grønsager er møre. Herefter tages gryden af varmen, så den kan køle lidt af.
- Mens det koger smeltes smørret i en mindre gryde og melet tilsættes. Pisk grundigt, så alle klumper røres ud.
- Tilsæt 1 dl suppe (uden fyld) ad gangen i alt 5 gange. Lad det koge godt igennem.
- Pisk æggene sammen i en skål.
- I den nu let afkølede suppe, hældes den tyknede suppe i under omrøring. Tilsæt citronsaft.
- Nu skal æggene i – og her er det vigtigt, at suppen ikke er kogende varm, hvis du vil undgå at få røræg-suppe. Hæld dem langsomt i i en tynd stråle mens du rører konstant.
- Varm forsigtigt suppen lidt op igen til den begynder at tykne – den må IKKE koge, men skal bare være dejlig varm og cremet.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Server suppen drysset med lidt grønt og citron- eller limebåde.
*Ingredienser fra basislager