Champignon stroganoff
Nem hverdagsopskrift på champignon stroganoff.
Champignoner har fået lov at få hovedrollen i denne skønne hverdagsret, de giver en dejlig fyldig umamismag. Der er også hakket oksekød i, men stroganoffen kan sagtens laves vegetarisk med kun champignon.
Med frisk pasta har du dejlig aftensmad på under 1/2 time.
Champignon stroganoff
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 finthakket løg
- 400 g hakket oksekød
- 500 g champignon
- 1½ dl hvidvin
- 3 dl okseboillion (vand + 1 terning)
- 1½ spsk worchestershiresauce
- 3 stilke timian (eller 1½ tsk tørret)
- 1 tsk peber + lidt salt
- 100 g skyllet og rengjort spinat (skær evt i mindre stykker, hvis du ikke bruger babyspinat)
- 1½ dl creme fraiche 18% (9% kan også bruges, men så må retten ikke koge)
- 400 g frisk pasta
Sådan gør du
- Steg oksekødet sammen med det finthakkede løg i en en stor gryde eller en wok. Tag det op når det er blevet brunet – det tager ca 5 minutter – og stil det til side
- Rens champignonerne og skær dem i skiver. Kom dem i gryden sammen med timian og steg til de har smidt al væden og er blevet brune. Det er ikke nødvendigt med fedtstof. Du kan dog bruge en klat smør, hvis du har lyst. Det højner smagen.
- Tilsæt hvidvinen og skrab godt i bunden af gryden så al den gode smag løsnes.
- Pisk boullion, worchestershiresauce, peber og mel sammen. (Blot vandet til boullionen, selve terningen smuldres i og den opløses nede i gryden bagefter). Kom saucen i gryden og rør godt rundt. Lad det hele koge sammen et par minutter.
- Hvis saucen ikke er tyk nok, kan du røre lidt mel ud i koldt vand og tilsætte det. Blot tilsæt en lille smule ad gangen og kog op.
- Tilsæt det brunede oksekød sammen med spinaten. Bland godt sammen indtil spinaten er faldet sammen.
- Rør creme fraiche i og smag saucen til. Måske skal der en smule salt i eller lidt mere peber.
- Server stroganoffen med friskkogt pasta eller luftig kartoffelmos.
Opskrift på champignon stroganoff
Retten tager ingen tid at lave og den kan serveres med familiens yndlingstilbehør – pasta, kartoffelmos, kogte ris eller hvad med at prøve en polenta? Polenta er en majsgrød, som er ustyrlig lækkert til gryderetter – som i denne Polenta med svampe- og aubergine ragout.
Alt efter om familien er til kød eller foretrækker vegetarmad, kan du udelade oksekød. Hvis du ikke bruger oksekød, kan du blot stege løgene sammen med champignon og så ellers følge resten af opskriften.
Har du ikke hvidvin – eller ønsker du ikke at bruge hvidvin i retten – kan du blot øge mængden af boullion til 4,5 dl vand med en ekstra boullionterning.
Det er nemt at lave champignon stroganoff
Når først champignonerne er renset og skivet, tager det ikke mere end højst 30 minutter at lave denne lækre hverdagsret:
- Kødet brunes af sammen med løg i en gryde og tages op.
- Steg nu champignonerne og kom hvidvin på.
- Pisk saucen – som består af vand, worchestersauce og mel – sammen og rør det i gryden sammen med boullionterning.
- Så tilsættes det brunede kød sammen med spinat, for til sidst at slutte af med creme fraiche og en tilsmagning.
Serverer du med friskkogt pasta eller ris, har du dermed en lækker middag på bordet i løbet af små 30 minutter.
Hvor meget mel skal der bruges?
Der skal bruges 1 spsk. Det er rettet til nu 🙂