Kyllingekarbonader
Lækre kyllingekarbonader serveret med dampede ærter og en fløjsblød kartoffelmos. Dejlig hverdagsmad med fedtfattigt hakket kyllingekød.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Kyllingekarbonader
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 skiver toastbrød gerne fuldkorn
- 1½ dl mælk
- 400 g hakket kylling
- 1 finthakket løg
- 1 æg
- ½ potte persille, hakket kan udelades
- salt og peber
- lidt stegefedt
Til servering
- dampede grønne ærter
- kartoffelmos
- evt. smeltet smør
Sådan gør du
- Skær skorpen af toastbrødet og kasser det. Pluk brødet i små stykker.
- Kom brødstykkerne i en skål og hæld mælken over.
- Lad brødet opsuge al mælken i ca. 10 minutter.
- Rør kyllingefarsen med det udblødte brød, finthakket løg, æg og persille. Tilsæt salt og godt med peber.
- Opvarm en stor pande med fedtstof.
- Form 8 karbonader. Det er nemmest med lidt vand på hænderne.
- Steg karbonaderne i ca. 5 minutter på hver side ved mellemhøj varme.
- Server med kartoffelmos, dampede ærter og evt. lidt smeltet smør.
Kyllingekarbonader skal da paneres, ikk?
Jeg har lært hjemmefra, at en karbonade (eller en krebinet) er en “bøf” af hakket kalv og flæsk, som er paneret i æg og rasp og stegt i rigeligt smør. Så de her kyllingekarbonader har jo intet med en “rigtig” karbonade at gøre, for de er jo ikke paneret!
Næh, men navnet på retten opstod såmænd, da jeg stod og rodede med hakket kylling og noget brød, som jeg var ved at skære skorpen af. Når jeg normalt laver karbonader, laver jeg nogle gange selv rasp af daggammelt brød. Så da min datter så det, lyste hun op i et smil og sagde jubii, vi skal have karbonader i dag.
Det var næsten synd at tage håbet fra hende ved at sige, at dette brød altså ikke skulle laves til rasp, men udblødes i mælk og røres indeni farsen. Så da de her kyllingekarbonader kom på bordet, så hun da også noget skeptisk ud. Men det gik altsammen over, da hun smagte dem og sagde “Mor, næste gang du laver karbonader, må du gerne lave dem sådan her igen”.
Så fremover, hedder de her altså karbonader og de “rigtige” hedder så krebinetter. Problem løst!
Opskrifter med hakket kylling
Hakket kylling er efterhånden blevet en fast del af mit basislager og jeg laver flere og flere opskrifter med kyllingefars.
Du kan se alle mine bedste opskrifter med hakket kylling lige her.