Forret

Vitello tonnato – tyndtskåret steg med tuncreme

Vitello Tonnato er en klassisk italiensk forret

Har du en rest steg til overs kan du nemt trylle den om til en lækker forret – den italienska klassiker Vitello Tonnato, som betyder kalv med tun. Det lyder måske lidt mærkeligt med tuncreme til kalvesteg, men sammen med kapers, citron og salat er det ikke desto mindre en rigtig fin kombination.

Har du ikke en rest kalve- eller oksesteg, kan du selvfølgelig lave kødet kun til retten her. Jeg havde en rest oksesteg og syntes den passede fint til en forret.

Italienerne vil nok bruge ren mayonnaise til at lave tuncremen, men her letter jeg tuncremen lidt ved overvejende at bruge creme fraiche og kun lidt mayonnaise. Jeg “snød” også og brugte oksesteg i stedet for kalvesteg, der er i den oprindelige opskrift. Men det var altså en rest oksesteg jeg havde og det fungerede faktisk rigtig godt.

Er du til italienske forretter, kan du måske også lide denne italienske appetizer

Vitello tonnato – tyndtskåret steg med tuncreme

  • Ca. 400 g kold kalve- eller oksesteg
  • 1 dåse tun i vand
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • Hvid peber, lidt salt
  • Til servering: Salatblade, kapers, citronbåde, brød

Sådan gør du

  1. Dræn vandet fra tunen.
  2. Kom tunen i en blender sammen med creme fraiche, mayonnaise og citronsaft. Kør blenderen til cremen er helt findelt. Har du ikke en blender, kan du røre det hele sammen med en gaffel og forsøge at gøre det så jævnt som muligt.
  3. Smør cremen til med hvid peber og måske en smule salt, vær opmærksom på at kapers også er salte. Evt tilføje lidt mere citronsaft.
  4. Skær stegen i så tynde skiver som muligt og fordel dem på et stort fad.
  5. Top med salat og fordel tuncreme, kapers og citronbåde på fadet.
  6. Server med brød.
Fordel tynde skiver af steg på et fad og top med salat, tuncreme og kapers

Fordel tynde skiver af steg på et fad og top med salat, tuncreme og kapers