Aftensmad, Salat

Ristede grønsager

Ristede grønsager med feta og birkes

Hvor har jeg tit stået og gloet ind i køleskabet og ønsket at jeg var god til at lave madplan. Men det er jeg bare ikke. Og øv for det, når jeg kommer hjem efter en lang dag på arbejde og bare har lyst til at smække et godt, velkomponeret, velsmagende og veltilberedt måltid på bordet.

Og så er jeg den type, der absolut ikke cykler mellem de samme 10 retter. Næ nej, der skal helst noget helt nyt på bordet så ofte som muligt. Dødirriterende!

Men i stedet for madplaner, har jeg mit basislager og en god liste af grønsager, som jeg foretrækker at have i mit køleskab. Så når jeg står på hovedet i grønsagsskuffen er det typisk de samme ting, jeg finder. Og det betyder faktisk, at jeg allerede i bilen hjem fra arbejde – jeg har ca 1/2 times transport – kan begynde at spekulere på hvad jeg nu skal frembringe af mit basislager.

Dette er en af tingene, der kan varieres alt efter hvad der ligger i grønsagsskuffen. Og topper vi med lidt feta for cremethed og lidt birkes for knas, ja så er dagens mission gennemført.

Ðet kræver ikke ret meget, lidt snitte-snitte og skylle-skylle, på en pande og server. Nemt, godt og overskueligt!

Server grønsagerne til alle former for kød eller fisk. Bland lidt kogt pasta i for lidt mere fylde. Eller kogte kikærter, så har du et helt komplet vegetarisk måltid.

Ristede grønsager med feta og birkes

  • 2 squash
  • 2 peberfrugt
  • 250 g champignon
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber
  • 1/2 spsk blå birkes
  • 50 g feta

Sådan gør du

  1. Rens og skyl grønsagerne.
  2. Skær squash i kvarte “mønter”, peberfrugt i mundrette stykker og champignon i skiver.
  3. Opvarm en wok eller en stor pande med lidt olivenolie.
  4. Kom champignon på og steg til de har “smidt væden”. Det tager ca 5 minutter.
  5. Tilsæt squash og peberfrugt og steg videre i 3-4 minutter til grønsagerne er næsten møre.
  6. Tilføj spinat og lad den falde sammen.
  7. Drys blå birkes på og vend det hele sammen. Krydr med salt og peber.
  8. Kom det hele over på et fad og top med smuldret feta.