Aftensmad

Risotto primavera – med forårsgrønsager. Den nemme version.

Risotto primavera - risotto med forårsgrønsager.

Risotto primavera betyder efter sigende forårs-risotto. Uden at kunne ret meget italiensk ved jeg, at det har noget at gøre med grønsager. Så dette er altså en risotto primavera med forårsgrønsager.

Her er ihvertfald min nemme version af risotto med grønsager i form af gulerødder, ærter og asparges. I sæson, om sommeren, er det oplagt at bruge nye spæde gulerødder og friskbælgede ærter. Men du kan sagtens lave forårsrisotto på en kold vinterdag med almindelige gulerødder og ærter fra frost. Asparges kan fås hele året, men de er klart bedst i sæson, om vinteren kan du derfor evt. udelade dem.

Risotto er normalt noget med en masse røre-røre, men det skal man altså ikke i min version. Og normalt skal du også bruge rigtige risottoris, men kan du ikke skaffe dem, eller synes de er for dyre, bruger du bare helt almindelige grødris.

Server risotto primavera med forårsgrønsager som en vegetarret eller giv lidt stegt kylling til.

Risotto med forårsgrønsager

Cremet risotto med sprøde forårsgrønsager. Spis den vegetarisk eller server til stegt kylling eller en kotelet.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort finthakket løg
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder svarer til ca 6 mellemstore
  • 4 dl risottoris
  • 8 dl kogende vand
  • 1 hønseboullionterning
  • 500 g grønne asparges
  • 250 g grønne ærter
  • 75 g revet parmesan + lidt til servering
  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
  • Knæk den træede ende af asparges, skyl dem godt og skær dem i stykker på ca 1-2 cm
  • Steg det hakkede løg i olivenolie i en stor gryde til det er blankt. Det skal ikke brunes.
  • Tilsæt risottoris og lad dem suge godt til sig af olivenolien.
  • Tilsæt gulerodstern og rør godt rundt.
  • Tilsæt kogende vand og boullionterninger.
  • Når det hele koger, lægges låg på, hvorefter risottoen simrer i ca. 20 minutter. Rør gerne ind i mellem.
  • Risottoen er færdig når den kan tygges, men der stadig er lidt bid. Det skal altså ikke være en grød.
  • Tilsæt asparges og lad dem få varme et par minutter.
  • Tilsæt ærter og vend rundt.
  • Tilsæt parmesan og smag godt til med salt og hvid peber.
  • Server risottoen med lidt ekstra parmesan til at drysse ovenpå. Giv evt lidt stegt kyling til.

Her er et par andre versioner af risotto
Cremet risotto med champignon Champignonrisotto

Rispilaff med kylling og spidskål - onepot Rispilaff med kylling og spidskål

Tomatrisotto - eller røde ris Tomatrisotto – røde ris