Aftensmad

Honning-lime kylling

Honning-lime kylling

Kyllingen her er seriøst lækker og nem at forberede. Det hele laves i én stor pande, så det er nemt og det sparer på opvasken.

Denne er en absolut favorit hjemme hos os, for både store og små. Kyllingelår er saftige og smagfulde og med lime-honning blandingen, der mixer sig med saften fra kyllingen, har du en mundvandsfremkaldende middagsmad.

Honning-lime kylling på blomkålsmos

Honning-lime kylling på blomkålsmos

Du skal bruge en pande med låg. Har du ikke sådan en, så brug i stedet en stor gryde. Du skal så nok brune lårene ad et par omgange, da der ikke kan være helt så meget i en gryde ad gangen.

Server med ris, blomkålsris, kartoffelmos eller godt brød til at søbe de lækre safter op.

Honning-lime kylling

  • 8 stykker kylling (under/overlår)
  • 250 g champignon, renset og skivet
  • 4 spsk limesaft
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk soya
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 forårsløg, renset og hakket
  • 1 lime til servering (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Opvarm en stor pande og kom olivenolien i.
  2. Brun champignon et par minutter til de har “smidt væsken”. Læg dem til side.
  3. Brun kyllingestykkerne med skindsiden nedad. Sørg for de får godt med farve, det gør en kæmpe forskel for rettens udseende. Det tager ca. 5 minutter, hvis du kan have det hele i én pande.
  4. Drys med salt og peber inden du vender kyllingen om, så den flotte skindside vender opad.
  5. Bland limesaft, honning og soya i en lille skål. Hæld det over kyllingen.
  6. Tilsæt de stegte champignon.
  7. Læg låg på og lad kyllingen stege i ca 20-30 minutter mere til den er mør.
  8. Læg kyllingen over på et serveringsfad og dryp med saften fra panden.
  9. Drys med hakkede forårsløg og server med det valgte tilbehør samt skiver af lime.
Honning-lime kylling på blomkålsmos

Honning-lime kylling på blomkålsmos