Lækkerier

Tofarvet chokolademousse med ingefærgele

Tofarvet chokolademousse

Lækker chokolademousse med hvid chokolade og mørk chokolade i lag. På toppen er en ingefærgele, der giver et fantastisk modspil til den søde chokolade.

Tofarvet chokolademousse med ingefærgele

Tofarvet chokolademousse er en smuk og utrolig nemt lavet dessert. Vælg selv om du vil lave den i én eller 2 farver samt hvilken smag din gele skal have. Ingefær passer godt til chokolade, men du kan skifte smag efter behag.
Antal 4 personer
Kategori: Dessert
Søgeord: fransk chokolademousse, hvid chokolademousse

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 75 g hvid chokolade
  • 75 g mørk chokolade
  • 2 æggehvider gerne pastauriserede
  • 2 spsk sukker
  • dl piskefløde

Gele

  • 1 dl ingefærsirup eller brug sirup i en anden smag
  • 1 blad husblas

Pynt

  • sukkerkugler, ananaskirsebær og citronmelisse

Sådan gør du

  • Smelt hvid og mørk chokolade i hver sin skål over vandbad.
  • Tag skålene af varmen og lad chokoladen afkøle lidt.
  • Pisk æggehviderne helt stive.
  • Tilsæt sukker og pisk igen til sukkeret er opløst. Nu har du en marengs.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vand halvdelen af marengs i hver sin chokolade.
  • Vend halvdelen af flødeskummet i hver sin chokolade/marengsblanding.
  • Kom først den mørke chokolademousse i 4 portionsskåle.
  • Kom derefter den hvide chokolademousse i skålene.
  • Stil chokolademoussen på køl.

Ingefærgele

  • Kom husblasen i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter.
  • Opvarm sirup'en ganske lidt.
  • Kom husblasen i siruppen og rør til den er smeltet.
  • Lad siruppen afkøle til den begynder at stivne let.
  • Fordel sirupsglazen over den helt kolde chokolademousse. Brug evt en ske til at øse med, så du ikke ødelægger overfladen på chokolademoussen.
  • Stil glassene i køleskabet et par timer inden servering.
  • Pynt med sukkerkugler, ananaskirsebær og citronmelisse
Tofarvet chokolademousse
Chokolademousse med hvid chokolade og mørk chokolade i lag. Toppet med en skøn ingefærgele, der giver et skønt modspil til den søde chokolade. Smuk dessert

Tips til chokolademousse

Smelt chokoladen over vandbad, ikke i mikroovnen. Det kan fint gå med den mørke chokolade, men hvid chokolade kan nemt brænde på hvis det får for meget varme. Tro mig, jeg taler af egen bitter erfaring.
Når du smelter chokolade over vandbad, så lad kun vandet simre. Det skal ikke bulderkoge, for så er der risiko for, at der kommer vanddamp eller – dråber i chokoladen og så kan den være meget svær at smelte. Så hav tålmodighed!

Har du ikke mod på at lave 2 farvet chokolademousse, så lav den i én farve. Brug da 150 g af den samme chokolade i stedet for 75 g af hver. Vær blot opmærksom på, at hvid chokolademousse hurtigt kan blive meget sødt og i nogle munde simpelthen for vammelt. Så laver du kun én farve, så lav den mørke.

Ingefærgeleen giver et helt fantastisk, let skarpt tvist til den søde mousse. Jeg bruger en færdigkøbt sirup på flaske af den slags du mixer drinks med, så det er uhyre nemt at have med at gøre. Er du ikke til ingefær eller vil du variere smagen lidt, så vil en limesirup også passe forrygende til. Eller hvad med en hjemmelavet ribssirup eller passionsfrugt- eller mangosirup?

Tofarvet chokolademousse
Chokolademousse med hvid chokolade og mørk chokolade i lag. Toppet med en skøn ingefærgele, der giver et skønt modspil til den søde chokolade. Smuk dessert

Du kan hælde chokolademoussen i en sprøjtepose eller helt almindelig frysepose, som du klipper hul i, for bedre at kunne styre fordelene i glassene. Med en pose kan du bedre undgå at få moussen op af siderne på glasset.

Vil du lave en endnu mere fancy servering, så stil glassene skråt i en æggebakke eller lignende når du har fyldt den med mørk chokolademousse. Lad den mørke mousse stivne en times tid inden du stiller glassene på ret køl og tilføjer hvid chokolademousse. Så får du nogle flotte, skrå linier i din servering.
Gør du dette, vil jeg anbefale dig at piske marengs og flødeskum á 2 omgange, da begge taber luft hvis det skal stå og vente på at moussen sætter sig.

Andre nemme desserter

Marengs med citruscreme Marengs med citruscreme og frisk frugt

cheesecake glas Små portions cheesecake

Blødende chokoladekage Blødende chokoladekage