Lækkerier

Marengs med citruscreme og frisk frugt

Marengs med citruscreme

Marengs med citruscreme og frisk frugt er helt perfekt når vi skal have gæster på hverdage eller bare gerne vil servere en nem og frisk dessert.

Denne marengsdessert minder meget om en Pavlova, blot med en lækker citruscreme i stedet for ren flødeskum, der bruges i en traditionel Pavlova.

Frugten kan skæres ud på forhånd, marengsrederne kan købes færdige og citruscremen kan gøres klar så desserten blot skal anrettes.

Marengs med citruscreme og frisk frugt

Marengs med citruscreme og frisk frugt er helt perfekt når vi skal have gæster på hverdage eller bare gerne vil servere en nem og frisk dessert. Brug det frugt du bedst kan lide.
Antal 4 personer
Kategori: Dessert

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 4 marengsreder
  • 3,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl kondenseret mælk
  • 2 citroner eller lime, revet skal økologisk
  • 1 citron eller 2 lime, saften økologisk
  • 1 mango i tern
  • 1 ananas i tern
  • 4 kiwi i tern
  • 1 granatæble kernerne.

Sådan gør du

  • Pisk fløden let stiv. Vend den kondenserede mælk i flødeskummet.
  • Rør skal og saft af citroner eller lime i cremen.
  • Pil granatæblet og læg kernerne i en si, så de kan dryppe af.
  • Skær alle frugterne i tern.
  • Læg en marengsrede på hver tallerken. Læg citruscreme på hver rede og fordel frugterne henover.
  • Top med granatæblekerner og server straks.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tips til marengs med citruscreme og frisk frugt

Jeg bruger forskellige eksotiske frugter som mango, ananas og kiwi – toppet med de smukke granatæblekerner. Har du andre favoritfrugter, f.eks. jordbær, fersken, mandariner eller noget helt andet, så kan du lave din egen favorit-kombination. Mængden kan du justere efter behov, appetit eller måske økonomi?

Marengs køber jeg færdige i små portions fuglereder. Du kan også bage marengs selv, hvis du har mod på det. Men lige her synes jeg faktisk købe-udgaven er et ganske glimrende alternativ til den hjemmelavede version.

I stedet for 4 fuglereder kan du også købe – eller bage – én stor marengsbund, som skæres i portioner ved bordet.

Sidste jeg lavede denne dessert opdagede jeg, at man åbenbart kan købe kondenseret mælk, der allerede er kogt til karamel. Det var sådan en dåse jeg havde fået købt. Det er egentlig en helt almindelig kondenseret mælk, der skal i her. Men den karameliserede er et glimrende alternativ, der absolut ikke gør smagen ringere.

Marengs med citruscreme
Marengs med citruscreme og frisk frugt er helt perfekt når vi skal have gæster på hverdage eller bare gerne vil servere en nem og frisk dessert. Brug det frugt du bedst kan lide.