Lækkerier, Morgenmad og brød

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

De her boller har jeg bagt i årevis! Til alle fødselsdage og alle de gang hvor vi bare har haft lyst til en lækker, blød bolle til eftermiddagskaffen. Jeg kan simpelthen opskriften i hovedet.

Når det skal være superlækkert bruger jeg opskriften som den er her. Når jeg bliver overvældet af sundhedstrang, skifter jeg en del af helt ud med en grovere meltype og reducerer sukkermængden. Men jeg bliver mest populær hos familien, når det er originalen, der kommer på bordet.

Det bedste trick til bløde og luftige boller er at holde igen med melet. Hellere for lidt mel end for meget. Dejen må godt være en smule klistret, når du triller den til boller. Det kan håndteres ved at have mel på hænderne.

Er du ude efter en lidt grovere bolle? Så prøv mine havregrynsboller.

Eller hvad med en Smartiesbolle? De er et hit til børnefødselsdagen. Hvem får de sjoveste farver?

Fødselsdagsboller

Opskrift på de blødeste og lækreste boller, der findes! Server dem til fødselsdage eller bare til en kop te eller kaffe.
Antal 16 stk
Søgeord: Bamseboller, Bløde boller, Boller, Fødselsdagsboller

Ingredienser

  • 1 pakke gær 50 g
  • 3,5 dl mælk
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg + 1 til pensling
  • Ca. 600 g mel

Sådan gør du

  • Smelt smørret sammen med 2 dl mælk. Tilsæt den sidste 1,5 dl, så du får kølet smør/mælkeblandingen ned til håndvarmt.
  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt smør/mælk (sørg for det kun er lunt/håndvarmt).
  • Tilsæt æg, sukker og salt og bland det hele godt.
  • Tilsæt nu melet - hold gerne lidt tilbage og vurder om du skal bruge det hele eller om der skal en smule mere til.
  • Hæld lidt mel ud på bordet og ælt dejen grundigt, mindst 5 minutter. Brug gerne en røremaskine.
  • Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med plastfolie eller et rent viskestykke.
  • Stil den til hævning et lunt sted i 1 time (jeg stiller min på gulvet i badeværelset med gulvvarme).
  • Del dejen i 16 stykker og tril den til boller.
  • Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir. Stil pladen til efterhævning ca. 15. minutter.
  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og stil pladen i ovnen på midterste rille.
  • Bag bollerne ca. 12 minutter eller til de er lysebrune (min ovn varmer ikke så meget, så jeg giver dem ofte et par minutter mere)
  • Når bollerne er kølet en smule af på bagepladen, tag dem af og stil dem på en rist.

Fødselsdagsboller klar til ovnen

Følg med på Pinterest

Følg med på Facebook

Følg med på instagram

Følg med på Bloglovin