Aftensmad, Tilbehør

Gnocchi med champignon

Gnocchi med champignon

Gnocchi med champignon og spinat er helt perfekt tilbehør til al slags kød eller som en selvstændig vegetarisk ret.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Gnocchi med champignon

Gnocchi med champignon og spinat er helt perfekt tilbehør til al slags kød eller som en selvstændig vegetarisk ret. Cremet og fuld af smag.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør, Vegetarisk

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 30 g pinjekerner
  • 400 g champignon
  • lidt stegeolie
  • 500 g gnocchi
  • 100 g frisk spinat
  • 2 spsk pesto
  • 1,5 dl cremefraiche 18%
  • 1 dl vand
  • salt og peber
  • friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelvarme. Hold godt øje med, at de ikke bliver sorte – det kan pludselig gå meget stærkt. Stil dem til side.
  • Rens champignon og skær dem i skiver.
  • Opvarm en stor stegepande eller en wok med stegeolie.
  • Kom champignon på panden og rist dem til de har smidt væden og er begyndt at blive lysebrune.
  • Tilføj gnocchi til panden. Rist videre i ca 8-9 minutter til også gnocchi er lysebrune.
  • Skyl spinaten og kom den på panden.
  • Tilføj pesto og rør rundt til spinaten er faldet sammen.
  • Tilsæt creme fraiche og vand og rør det hele godt sammen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med ristede pinjekerner og friskrevet parmesan på toppen.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Gnocchi med champignon
Gnocchi med champignon og spinat er helt perfekt tilbehør til al slags kød eller som en selvstændig vegetarisk ret. Cremet og fuld af smag.

Du vil elske denne gnocchi med champignon fordi:

  • Den er perfekt både som selvstændig ret til enten aftensmad eller frokost – eller som tilbehør til f.eks. stegt kyllingebryst eller lignende.
  • Retten er helt fantastisk cremet og fuld af smag. Når champignoner bliver stegt, får de en helt speciel umamismag, der minder om kødsmag.
  • Ristede pinjekerner på toppen tilføjer lige det ekstra, der giver både tekstur og smag. Da pinjekerner er ret dyre, kan du udskifte dem med ristede solsikkekerner eller ristede, hakkede mandler.
  • Gnocchi laves af kartofler og er et godt og mættende alternativ til pasta. Og gnocchi kan fås i de fleste supermarkeder. Kig enten i kølemontren eller på hylderne med pasta.
  • Gnocchi kan både koges og steges, direkte fra pakken. Når de som i denne opskrift med gnocchi bliver stegt, får de en sprød skorpe, som både giver en sprød tekstur og en skøn smag.

Opskrifter med gnocchi

Jeg er blevet rigtig glad for gnocchi. Den lille kartoffelklump byder på uanede muligheder. Og da 500g passer fint til 4 personer og kun koster lige omkring 15 kr, er de et prisvenligt alternativ til pasta, ris og kartofler. Du kan selvfølgelig lave dine egne gnocchi, men til den pris, synes jeg slet ikke det er umagen værd.
Ofte køber jeg et par pakker ad gangen. De har lang holdbarhed og kan sagtens ligge i køkkenskabet i nogle uger.

Gnocchi med squash og tomater Gnocchi med squash og tomater

gnocchi med svampe Gnocchi-gryde med champignon, hakket kød og spinat