Aftensmad

Burger

En burger kan sagtens være sund mad. Især hvis du bruger grove burgerboller af god kvalitet – bag dem gerne selv. Jeg hiver nu også tit en pakke grove durumboller ud af fryseren. Det går fint an på hverdage, hvor en burger som denne bliver et rigtig fast food måltid.
Er tiden til det, laver jeg mine egne grove burgerboller efter denne opskrift.

Burger med stor saftig bøf

  • 4 bøffer à 250 gr
  • Salt, peber, grillkrydderi efter smag
  • 4 grove burgerboller
  • 4 skiver god cheddar
  • 4 tomater
  • Spinat, skyllet eller anden type salat
  • Rødløg (jeg bruger gerne syltede rødløg)
  • Mayonnaise af god kvalitet
  • Ketchup

Sådan gør du

  1. Form 4 tykke bøffer. De må gerne være lidt større end bollen, da de skrumper ved stegning.
  2. Krydr med salt, peber og grillkrydderi.
  3. Varm en grillpande op til god varme, gerne så den ryger.
  4. Læg bøfferne på og grill 2-3 minutter til de har fået en god stegeskorpe og grillmærker. Vend dem og giv det samme på den anden side.
  5. Skru ned for varmen og steg bøfferne ca 5. minutter på hver side. Bøfferne er færdige, når der trænger lyserød kødsaft ud ovenpå bøffen. Egentlig skal hakkebøffer gennemsteges. Men det er simpelthen så ærgerligt at overstege en god bøf, den bliver bare alt for tør.
  6. Lun bollerne.
  7. Smør underbollen med ketchup. Læg et godt lag spinat på samt tomatskiver. Læg bøffen ovenpå og derpå cheddar.
  8. Smør overbollen med mayonnaise. Læg rødløg på og vend bollen over på underbollen.
  9. Server!

Tilbehør til din burger

Hvis ikke burgeren er stor nok til at mætte i sig selv, vil du nok gerne have lidt tilbehør.

Klassisk tilbehør til en burger er jo pommes frites. Dem kan du lave selv som de her sprøde kartoffelfritter. Eller du kan smide en pose færdige pomfritter fra frost i ovnen.

Du kan jo også lave bønnefritter til: Smid en pose frosne bønner i en bradepande foret med bagepapir. Dryp med 1 spsk olie og drys med 1 tsk salt. Bag dem ved 200 grader i ca 25 minutter. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

Bønnerne bliver møre og sprøde af at blive bagt. Og de smager bare supergodt!