Citronpasta
Citronpasta er en lækker middagsret eller tilbehør, som kan tilberedes med et minimum af indsats.
Der er noget helt særligt ved en skål citronpasta. Denne ret er fyldt med frisk citronsmag og passer perfekt sammen med friskhakket persille og parmesan. Bedst af alt er, at hele retten kan laves på den tid, det tager at koge pastaen.
Citronpastaens frisk smag før den til en ideel sommerret, men den kan sagtens nydes året rundt. Du kan endda fortsætte citrontemaet ved at servere en frisk citrontiramisu til dessert.
Citronpasta
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 2 spsk smør
- 1 økologisk/usprøjtet citron – skal og saft
- 4 spsk revet parmesan
- 2 dl pastavand
- 1 bundt friskhakket persille
- salt og peber
- 1 kugle burrata eventuelt
Sådan gør du
- Kog spaghetti efter anvisning på pakken i saltet vand.
- Gem et par dl af pastavandet.
- Riv skallen af citronen fint og pres saften.
- Opvarm en pande med smørret. Det skal blot smelte og bruse en smule op. Det skal ikke brune.
- Tilsæt først citronskal- og saft og derefter den revne parmesan.
- Kom spaghettien på panden og bland det hele godt sammen.
- Kom pastavand i citronpastaen til den har den cremede tekstur, du ønsker. Nogle gange er det ½ dl andre gange helt op til 2 dl.
- Smag til med salt og (godt med) friskkværnet peber.
- Tag panden af varmen.
- Bland halvdelen af den hakkede persille i pastaen. Resten drysses ovenpå ved servering.
- Hvis du har burrata, kan du dele den i små klumper og fordele over citronpastaen lige inden servering.
Tips til citronpasta
- Denne opskrift kan tilberedes med enhver type pasta, ikke kun spaghetti. Også penne, skruer eller sløjfer er gode, fordi de giver mere overflade til at holde på saucen. Hver bid er fuld af den lækre citronsmag.
- Husk endelig at gemme lidt pastavand, før du dræner pastaen. Pastavandet er salt og stivelsesholdigt, og det hjælper saucen med at tykne og giver en cremet konsistens. Jeg plejer at gemme et par deciliter pastavand, og når jeg så kombinerer saucen og nudlerne, tilsætter jeg bare lidt pastavand ad gangen, indtil jeg når den ønskede konsistens.
- Du kan servere citronpastaen, som den er, eller du kan tilføje en cremet burrata som topping. I stedet for burrata – eller som en ekstra luksus – kan du også rive lidt ekstra parmesan ved servering.
Jeg kan i øvrigt anbefale altid at bruge en frisk parmesan fremfor den du køber færdigrevet i pose.
Sådan serverer du citronpasta
Denne simple pastaret med citron kan serveres som et let og enkelt måltid i sig selv. Du kan også servere den som tilbehør til store stegte eller grillede tigerrejer, dampet eller stegt laks eller et kyllingebryst.
Prøv f.eks. at marinere kyllingebryst i en krydderurtemarinade med citron. Brug denne opskrift, som jeg normalt laver til svinemørbrad. Den fungerer absolut ligeså fint til kyllingebryst.
Kyllingebrystet kan laves på grillen, i ovnen eller i airfryeren, hvor den skal have 10 min på hver side ved 200 grader.