Kylling i sur sød sovs
Kylling i sur sød sovs. Skøn opskrift på stykker af kyllingebryst i en lækker sur sød sovs og masser af grønsager. Server med kogte ris.
Denne opskrift på kylling i sur sød sovs er en klassiker og den står meget ofte på madplanen her hos os. Det er en glimrende måde at komme til bunds i grønsagsskuffen, hvis der gemmer sig nogle rester.
Til opskriften bruger jeg som standard gulerødder og peberfrugt, da de altid er en del af mit basislager. I denne omgang har jeg så brugt broccoli, da de var på tilbud til 8 kr! Alternative grønsager, der er gode at bruge er f.eks. minimajs, slikærter, bønner, forårsløg, hvidkål eller spidskål, blomkål. Du kan også sagtens bruge 1-2 poser wokgrønt eller andre grønsager fra fryseren. I så fald er retten klar på under den tid, det tager at koge risene! Husk at frosne grønsager er lige så sunde og fulde af vitaminer som de friske.
Da jeg første gang smagte sur sød sovs var det fra et glas Uncle Bens sauce. Og jeg var fuldstændig vild med det. Hver gang jeg kunne finde de glas på tilbud, købte jeg ind til lager. Men da jeg så fandt ud af at det faktisk er rasende nemt og meget billigere at lave saucen selv, har jeg ikke købt et færdigt glas siden. Sorry Uncle Ben!
Kylling i sur sød sovs
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst eller -filet*
- 1 spsk olie til stegning*
- 1 dåse ananas (lille dåse på 140g drænet vægt)
- 2 gulerødder*
- 1 rød peberfrugt*
- 1 broccoli evt fra frost*
- 1 rødløg*
- salt, peber og evt lidt chili*
- 1 dåse bambusskud
Sur sød sovs
- 2 tsk Maizena*
- 4 spsk vand*
- 1 dl ananassaft*
- 2 spsk vineddike*
- 3 tsk honning*
- 2 spsk ketchup*
- 2 tsk soya*
- 1 tsk HP sauce* kan udelades
- 1/2 tsk salt*
Tilbehør
- 3 dl ris gerne basmati eller jasmin
- 6 dl koldt vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Ris
- Kom ris og koldt vand i en gryde og tænd for blusset.
- Når vandet koger, tilsættes salt og der skrues ned på lavt blus.
- Lad risene koge 12 minutter. Sluk blusset og lad risene stå under lukket låg endnu 12 minutter.
Kylling og grønsager
- Klargør og skyl grønsagerne. Skær gulerødder og peberfrugt i stave. Broccoli i halve buketter og løget i smalle både.
- Rør alle ingredienser til saucen sammen og stil den til side.
- Skær kyllingebryst eller – filet i små stykker.
- Opvarm en wok eller stor pande med lidt olie.
- Steg kyllingen et par minutter ved god varme. Den behøver ikke være helt mør endnu.
- Tilsæt alle grønsagerne og steg videre 3-4 minutter, Vend jævnligt i det. Grønsagerne skal kun lige akkurat være møre, de skal stadig have bid.
- Tilsæt bambusskud og ananas.
- Tilsæt saucen og vend den godt med kød og grønsager.
- Server med kogte ris.
*Ingredienser fra basislager
Har spist kylling i sur sød sauce mange gange. Dobler op på sauce.