Lækkerier

Havregrynskager med rosiner

Havregrynskager med rosiner - sprøde Udenpå og lækkert seje indeni

Det er helt legalt at spise havregryn med rosiner på – det er endda sundt!

Så kan der vel heller ikke ske noget ved at spise et par stykker af de her havregrynskager med rosiner, vel?

De har den helt rigtige sprødhed udenpå og seje krumme indeni. Præcist som jeg godt kan lide dem.

De er nemme at røre sammen, så du kan sagtens lave en portion af disse i stedet for din almindelige havregryn til morgenmad. Arg ok, og så måske alligevel ikke ;o)

Havregrynskager med rosiner

  • 115 g smør
  • 125 g brun farin
  • 1 stort æg
  • 1/2 tsk vanilieekstrakt
  • 100 g mel
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 120 g havregryn
  • 120 g rosiner
  • 50 g nougat i tern (kan udelades)

Havregrynskager med rosiner - sprøde Udenpå og lækkert seje indeni

Sådan gør du

  1. Pisk smør med brun farin.
  2. Tilsæt æg og vanilieekstrakt.
  3. Bland mel, natron, kanel, salt og havregryn og rør det i smørmassen
  4. Vend rosiner og evt. nougattern i massen.
  5. Stil skålen på køl – eller i fryseren, hvis du har mulighed for det – i 10-15 minutter. Så er det nemmest at trille dejen.
  6. Tænd ovnen på 175 grader.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  8. Tril ca. 24 kugler på størrelse med en valnød og læg dem på bagepladen. Lav evt. 2 plader, så de ikke står for tæt.
  9. Bag kagerne i 12-14 minutter til de er gyldne i kanterne, men ser en anelse ufærdige ud på toppen. Så har de den helt rigtige, seje krumme.
  10. Lad dem stå på bagepladen og køle af 5 minutter før du stiller dem på en bagerist.