Salat

Cæsarsalat

Cæsarsalat

Cæsarsalat er en klassiker. Med ekstra fyld i form af kylling, sprøde bacon og krydrede croutoner udgør den en skøn måltidssalat.
Brug en hjemmelavet Cæsardressing.

Cæsarsalat

Cæsarsalat er en klassiker. Med ekstra fyld i form af kylling, sprøde bacon og krydrede croutoner udgør den en skøn måltidssalat.
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst eller inderfilet
  • lidt olie til stegning
  • 2 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 3 hjertesalathoveder
  • 4 spsk høvlet parmesan
  • 1 pakke bacon

Croutoner

  • 2 naanbrød eller gode pitabrød
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk rosmarin eller andet yndlingskrydderi

Sådan gør du

Kylling

  • Tør kyllingebrysterne af med lidt køkkenrulle.
  • Varm en pande op med lidt olie. Meget gerne en grillpande – hvis du altså ikke bruger selve din grill
  • Steg kyllingebrysterne i ca. 8 minutter på hver side. Undervejs krydres de med salt, peber og rosmaring på begge sider. Lad dem hvile 5 minutter inden du skærer dem i skiver. Du kan også trække dem i stykker med 2 gafler.

Bacon og salat

  • Steg bacon sprødt (se tips nedenfor)
  • Skyl salaten og pluk den i mindre stykker.
  • Høvl parmesanen

Croutoner

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Skær brødet i mindre stykker og fordel det på bagepapir på en bageplade
  • Dryp med olivenolie og drys salt og rosmarin over
  • Sæt pladen i ovnen på en af de øverste riller
  • Bag til croutonerne er sprøde og brune i kanterne. Vend i dem undervejs. Alt efter ovnens varmeevne kan det tage ca. 10 minutter.
  • Hvis du vil speede procesen lidt op, kan du tænde ovnens grillfunktion. Men hold godt øje! For så går det stærkt. Og sæt ikke bagepladen for tæt på grill-elementet, for så kan der gå ild i bagepapiret.

Servering

  • Vent med at samle salaten til lige før servering.
  • Kom salaten i en stor skål. Fordel kylling og bacon ud over salaten. Dryp med cæsardressing og top med croutoner og høvlet parmesan.

Cæsardressing Cæsardressing
En klassisk cæsarsalat er en fast ingrediens på mange restauranter. Og det forstår jeg da godt! Den indeholder jo det hele – frisk salat, saftig kylling, crunchy bacon, salt parmesan, sprøde croutoner og så den lækre cæsardressing, der binder det hele sammen. Cæsarsalaten kan laves så fyldig, at den fungerer glimrende som en selvstændig måltidssalat og du kan sagtens spise cæsarsalat som aftensmad eller en fyldig frokost.

Er det ikke nok med kylling, bacon og croutoner, kan du altid tilføje lidt dampede grønne asparges, grønne ærter, edammamebønner eller kogt pasta. Du kan også altid servere ekstra brød til. Prøv f.eks. disse nemme langtidshævede flutes.

Hvis du ønsker lidt mere grønt, kan du med fordel tilføje et bundt letdampet friske, grønne asparges. Skær dem i stykker på 2-3 cm.

Jeg snyder lidt ved at bruge hjertesalat i stedet for romainesalat, der egentlig hører til opskriften. Det gør jeg fordi hjertesalat altid er at finde i supermarkedets grønsagsafdeling og den har – synes jeg – den samme milde smag og gode sprødhed, som du finder i romainesalaten.

Cæsarsalat
Klassisk cæsarsalat med sprød bacon, saftig kylling og krydrede croutoner.

Sådan steger du bacon

TIP! Stegning af bacon ved 3 metoder:

Stege bacon på pande: Læg bacon på panden og varm panden langsomt op. Steg baconen ca 5 minutter på hver side ved mellemsvag varme. Er der meget fedt, kan det med fordel hældes fra undervejs.

Stege bacon i ovn: Stegning af bacon i ovnen giver en ensartet stegning og du slipper for fedtstænk over hele komfuret. Læg baconstykkerne på en bageplade med bagepapir og giv dem ca. 10 minutter ved 200 grader, måske lidt mere hvis de skal være meget brune. Men hold øje, for pludselig går det meget stærkt!

Stege bacon i mikroovn: I mikroovnen får du både dryppet fedt fra og lavet sprød, ensartet stegt bacon. Min foretrukne metode. Læg 2 stykker køkkenrulle (egnet til mad) på en mikroovnssikker tallerken. Læg baconen derpå og læg endnu et stykke køkkenrulle ovenpå. Giv den ca 3-4 minuter for fuld effekt. Tag tallerkenen ud og skift det nederste køkkenrulle. Giv baconen 2-3 minutter ekstra til du har den ønskede sprødhed.