Aftensmad

Italiensk farsbrød med fyld af spinat, mozzarella og oliven

Italiensk farsbrød

Italiensk farsbrød er et tvist på et helt almindeligt farsbrød, blot med et italiensk islæt. Italiensk både pga smagen og p.g.a. farverne rød, grøn og hvid.

Pesto, spinat, oliven og ost giver ikke alene smag, men sørger også for at kødet bliver let og saftigt. Den kødsaft, der trænger ud under ovnstegningen, putter du i tomatsovsen. Det giver ekstra smag.

NB! Denne opskrift er til 6 personer eller 4 små portioner i 2 dage.

Italiensk farsbrød med fyld af spinat, mozzarella og oliven

Her er et tvist på et helt almindeligt farsbrød, blot med et italiensk islæt. Italiensk både pga smagen og pga farverne rød, grøn og hvid.
Pesto, spinat, oliven og ost giver ikke alene smag, men sørger også for at kødet bliver let og saftigt. Den kødsaft, der trænger ud under ovnstegningen, putter du i tomatsovsen. Det giver ekstra smag.
Antal 6 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 kg hakket kalv/flæsk
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 spsk oregano
  • 2 spsk rød pesto
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie

Fyld:

  • 100 g frisk spinat
  • 1 kugle frisk mozzarella kan erstattes af 100 g revet mozzarella
  • 8 oliven
  • 1/2 spsk rød pesto

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g tomatpassata eller 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Evt saft fra kødet
  • 2 squash og 100 g spaghetti pr. person.

Til servering

  • Høvlet parmesan

Sådan gør du

  • Rør kødet med de øvrige ingredienser pånær olivenolien til farsbrødet. Bred kødet ud til en aflang firkant på ca. 40 x 30 cm på et stykke bagepapir.
  • Skær mozzarella og oliven i skiver. Skyl spinaten og slyng den tør.
  • Fordel først spinat og derefter mozzarella og oliven ovenpå spinaten. Smør pesto ovenpå. Undlad at komme fyld på de sidste par cm af kødet.
  • Brug bagepapiret til at rulle en “pølse”. Kom farsbrødet over i et ildfast fad og dryp med lidt olivenolie.
    Italiensk farsbrød
  • Bages i ovnen ved 200 grader almindelig varme eller 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Stik i kødet med en kødnål, hvis du er i tvivl om at kødet er gennemstegt.
  • Mens kødet er i ovnen, laves tomatsovsen: Kom alle ingredienser til saucen i en gryde og kog det godt sammen i 10 minutter. Kør saucen glat med en stavblender eller kom den op i en almindelig blender.
  • Kog spaghetti og/eller lav squashgetti (har du ikke en spiralizer, kan du skære squashen i meget tynde strimler). Kom squashen ned til pastaen, så den får lidt varme fra vandet. Dræn vandet fra og kom spaghetti/squash over i tomatsaucen og vend det hele godt rundt.
  • Skær farsbrødet i skiver og server med squashgetti i tomatsauce drysset med lidt høvlet parmesan.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Italiensk farsbrød
Italiensk farsbrød er et tvist på et helt almindeligt farsbrød. Pesto, spinat, oliven og ost giver smag og sørger også for at kødet bliver let og saftigt.

Tips til italiensk farsbrød

Italiensk farsbrød er lavet med hakket kalv og flæsk. Du kan fint lave det med rent hakket grisekød eller hakket oksekød. Med hakket oksekød bliver farsen en anden konsistens, så tilføj et æg for at få det til at hænge godt sammen.

Jeg har her brugt grønne oliven med mandler. Du kan selvfølgelig bruge almindelige grønne eller sorte oliven. Bryder du dig ikke om oliven, kan de sagtens udelades.

Du kan også sagtens skifte rød pesto ud med grøn pesto, hvis du foretrækker det.

Squashgetti er squash, der er strimlet helt tynd med en “spiralizer”, så det ligner spaghetti. Jeg bruger halvt squashgetti og halvt fuldkornsspaghetti. Du kan lave lige den blanding, der passer dig.

Her er andre bud på gode farsbrød:

Asiatisk farsbrød Asiatisk farsbrød

Græsk farsbrød Græsk farsbrød

Indbagt farsbrød Indbagt farsbrød