Aftensmad

Mexikansk risfad med kylling. One pot.

Mexikansk risfad

Til mexikansk risfad kommes alle ingredienser i et fad og bages i ovnen. Det er derfor supernemt at forberede – og endnu lækrere at spise! Med ris, kylling, bønner, majs og salsa i én sammenhængende mexikansk inspireret ret.

Mexikansk risfad med kylling. One pot.

Nemt mexikansk risfad lavet som one pot, hvor alle ingredienser kommes i ét fad og bager i ovnen. Med ris, kylling, bønner, majs og salsa.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • dl ris
  • 6 dl kogende vand
  • 1 terning hønseboullion
  • 1 dåse bønner sorte, hvide, røde bønner kan bruges
  • 1 dåse majs á 300 g
  • ½ tsk salt

Kylling

  • 450 g kyllingebryst, gerne inderfilet
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk cayennepeber eller stødt chili
  • ½ tsk paprika
  • 1 glas salsa
  • 100 g revet cheddar

Til servering

  • avocado i tern
  • tomater
  • tortillachips
  • creme fraiche

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
    Eller brug varmluft 180 grader. I så fald behøves ovnen ikke at forvarme.
  • Fordel ris, majs og bønner i et ildfast fad.
    Mexikansk risfad
  • Rør boullionterningen ud i kogende vand og fordel boullionen i fadet. Drys md salt.
  • Bruger du hele kyllingebryster, deles de hver især i 4 mindre stykker
  • Gnid kyllingestykker med krydderier og læg dem i fadet ovenpå risblandingen.
    Mexikansk risfad med kylling
  • Fordel salsa over kyllingen.
    Mexikansk risfad med salsa
  • Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen. Bag retten ved 180 grader varmluft/200 grader almindelig varme i ca. 40 minutter.
    Tjek om risene er møre. Hvis ikke, fordeles ½ dl vand i fadet.
  • Drys revet cheddar over fadet og stil det i ovnen igen i 5-10 minutter til osten er smeltet.
    Mexikansk risfad efter bagning

Servering

  • Server mexikansk fad med forskellige toppings, som du stiller i mindre skåle på bordet.
    Mexikansk risfad med kylling og ris
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tips til mexikansk risfad

Det er vigtigt at både kylling og ris er ordentligt tilberedt. Kyllingen skal derfor ikke være i alt for store stykker. Bruger du hele kyllingebryster, anbefaler jeg derfor at dele dem i mindre stykker. Du kan også bruge kyllingeinderfilet, de har den helt rigtige størrelse fra start.

Risene opsuger al væden i fadet og der burde være rigeligt med væde. Der skal være alufolie på fadet under bagningen, så væden lander i risene i stedet for at fordampe. Men hvis risene stadig er lidt hårde efter første tur i ovnen, er det oftest nok at komme 1/2 dl vand i fadet, som risene kan opsuge mens osten smelter.

Mexikansk risfad
Til mexikansk risfad kommes alle ingredienser i et fad og bages i ovnen. Med ris, kylling, bønner, majs og salsa. Supernemt at forberede, lækkert at spise!

Server mexikansk risfad med forskellige toppings

Mexikansk risfad er fuld af smag fra krydderier og salsa, men det smager rigtig godt og frisk med forskellige toppings. Jeg plejer at lave et udvalg af toppings og stille dem i små skåle på bordet, så familien selv kan tage det de vil have.

Forslag til toppings:

  • Avocado i tern
  • Guacamole
  • Tomater i tern
  • Rødløg
  • Agurk i tern
  • Ekstra majs
  • Frisk koriander
  • Limebåde
  • Iceberg i strimler
  • Ekstra salsa
  • Creme fraiche
  • Ekstra cheddar
Mexikansk risfad med nachos
Mexikansk risfad laves i ét fad med ris, kylling, bønner, majs og salsa. Server med sprøde nachos, salat, guacamole og creme fraiche.

One pot er det nemmeste at lave!

Mexikansk risfad laves som one pot – eller alt i ét fad. Det er supernemt at komme alle ingredienser i et fad eller en gryde, sætte varme på og blot vente på at retten tilberedes.

Her er nogle af mine yndlings alt-i-én-retter:

Kylling i fad med ris Kylling i fad med ris og kokosmælk

Pølsegryde med grønsager Alt i én italiensk pølsegryde med grønsager

One pot pasta med kylling One pot pasta med kylling

risret med kød og grønsager - one pot Nem risret med hakket kød og grønsager – one pot