Mexikansk risfad med kylling. One pot.
Til mexikansk risfad kommes alle ingredienser i et fad og bages i ovnen. Det er derfor supernemt at forberede – og endnu lækrere at spise! Med ris, kylling, bønner, majs og salsa i én sammenhængende mexikansk inspireret ret.
Mexikansk risfad med kylling. One pot.
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2½ dl ris
- 6 dl kogende vand
- 1 terning hønseboullion
- 1 dåse bønner sorte, hvide, røde bønner kan bruges
- 1 dåse majs á 300 g
- ½ tsk salt
Kylling
- 450 g kyllingebryst, gerne inderfilet
- ½ tsk salt
- ½ tsk cayennepeber eller stødt chili
- ½ tsk paprika
- 1 glas salsa
- 100 g revet cheddar
Til servering
- avocado i tern
- tomater
- tortillachips
- creme fraiche
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.Eller brug varmluft 180 grader. I så fald behøves ovnen ikke at forvarme.
- Fordel ris, majs og bønner i et ildfast fad.
- Rør boullionterningen ud i kogende vand og fordel boullionen i fadet. Drys md salt.
- Bruger du hele kyllingebryster, deles de hver især i 4 mindre stykker
- Gnid kyllingestykker med krydderier og læg dem i fadet ovenpå risblandingen.
- Fordel salsa over kyllingen.
- Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen. Bag retten ved 180 grader varmluft/200 grader almindelig varme i ca. 40 minutter.Tjek om risene er møre. Hvis ikke, fordeles ½ dl vand i fadet.
- Drys revet cheddar over fadet og stil det i ovnen igen i 5-10 minutter til osten er smeltet.
Servering
- Server mexikansk fad med forskellige toppings, som du stiller i mindre skåle på bordet.
Tips til mexikansk risfad
Det er vigtigt at både kylling og ris er ordentligt tilberedt. Kyllingen skal derfor ikke være i alt for store stykker. Bruger du hele kyllingebryster, anbefaler jeg derfor at dele dem i mindre stykker. Du kan også bruge kyllingeinderfilet, de har den helt rigtige størrelse fra start.
Risene opsuger al væden i fadet og der burde være rigeligt med væde. Der skal være alufolie på fadet under bagningen, så væden lander i risene i stedet for at fordampe. Men hvis risene stadig er lidt hårde efter første tur i ovnen, er det oftest nok at komme 1/2 dl vand i fadet, som risene kan opsuge mens osten smelter.
Server mexikansk risfad med forskellige toppings
Mexikansk risfad er fuld af smag fra krydderier og salsa, men det smager rigtig godt og frisk med forskellige toppings. Jeg plejer at lave et udvalg af toppings og stille dem i små skåle på bordet, så familien selv kan tage det de vil have.
Forslag til toppings:
- Avocado i tern
- Guacamole
- Tomater i tern
- Rødløg
- Agurk i tern
- Ekstra majs
- Frisk koriander
- Limebåde
- Iceberg i strimler
- Ekstra salsa
- Creme fraiche
- Ekstra cheddar
One pot er det nemmeste at lave!
Mexikansk risfad laves som one pot – eller alt i ét fad. Det er supernemt at komme alle ingredienser i et fad eller en gryde, sætte varme på og blot vente på at retten tilberedes.
Her er nogle af mine yndlings alt-i-én-retter:
Kylling i fad med ris og kokosmælk
SUPER lækker opskrift. Den er simpelthen så nem at smække sammen og “glemme”, og vupti så er der mad. Skal helt sikkert laves igen 😍
Sikke en dejlig kommentar, Sandra! Så er det jo dejligt at dele opskrifter og inspiration, når de falder i god jord derude 🙂