Kartoffelsalat med pesto
Lun kartoffelsalat med pesto er et rigtig godt alternativ til den mayonnaisefyldte, traditionelle kartoffelsalat. Fyldt med farver og god smag.
Lav pestoen med spinat eller persille. Begge er lige gode og smager hammergodt!
Skal du have kartoffelsalat til din sommermad, er her et lækkert alternativ til den tunge mayonnaisefyldte udgave.
Kartoffelsalat med pesto
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 750 g nye kartofler skrubbet
- 1 dl ærter fra frost optøet
- 1 rød snackpeber i tern
- 1 portion spinatpesto eller persillepesto
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne godt og skær dem i kvarte. Kog dem i 10 minutter i letsaltet vand. Hæld dem i et dørslag og dræn vandet af.
- Mens kartoflerne koger fremstilles spinatpesto eller persillepesto.
- Vend kartoflerne med ærter, snack-peber og pesto.
Kartoffelsalat med pesto
Lav en lækker spinatpesto eller en persillepesto og vend de kogte kartofler heri. Lad den trække den gode smag inden servering. Spis kartoffelsalaten lun eller kold, alt efter hvad du foretrækker. Måske skal den med på tur?
Kartoflerne skal ikke skrælles, hvis du bruger nye kartofler. Skrub dem godt og kog dem med skræl på, skrub evt. med en helt almindelig køkken-svamp.
Jeg tilføjer lidt grønne ærter og fintskåret rød peberfrugt/snackpeber til min kartoffelsalat med pesto. Begge dele giver en dejlig smag og tilfører skønne farver og – især for peberfrugten – lidt sprødt at tygge på.
Kartoffelsalat i flere udgaver
Kartoffelsalat er nem at lave og en favorit i vores hjem. Men i det hele taget er kartoffelsalat et populært tilbehør især om sommeren, hvor den passer godt til alt, der kommer på grillen. Og selvfølgelig til frikadeller! Den klassiske kombination af frikadeller med kartoffelsalat kommer vi ikke udenom.