Asiatisk farsbrød
Asiatisk farsbrød er en nem lille hverdagsret, der kan være en afveksling fra frikadeller, karbonader eller hvad du nu ellers vil bruge hakket kød til. Den slår ikke de store huller i husholdningsbudgettet og du kan servere lige præcis det du kan lide dertil.
Server for eksempel farsbrødet med sur-søde nudler, orientalsk nudelsalat, en thaisalat med quinoa og peanuts eller en grov salat med fintsnittet spidskål, gulerødder, peberfrugt, sugarsnaps mm vendt i en asiatisk dressing.
Asiatisk farsbrød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket kylling* kan erstattes af hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
- 1 lille finthakket løg*
- 1/2 spsk sesamolie kan udelades
- 1 spsk soya*
- 1/2 spsk friskrevet ingefær* kan erstattes af 1,5 tsk tørret ingefær*
- 1 æg*
- 1/4 tsk chilipulver eller cayennepeber*
Glaze:
- 1/2 dl ribsgele* eller prøv med solbærmarmelade
- 1 dl hoisinsauce*
- Lidt sesam* og fintskårne forårsløg til pynt kan udelades
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne til farsbrødet sammen. Kom farsen i et lille, ildfast fad eller en brødform. Stil fadet i ovnen ved 225 grader og bag farsbrødet 30 minutter.
- Varm ribsgele og hoisinsauce kort, så geleen smelter og glazen kan røres glat.
- Kom ca. halvdelen af glazen ovenpå farsbrødet og stil det tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter.
- Server farsbrødet skåret i tykke skiver drysset med lidt sesam og stil resten af glazen på bordet i en lille skål.
- Server farsbrødet med orientalsk nudelsalat, en thaisalat med quinoa og peanuts eller en grov salat med fintsnittet spidskål, gulerødder, peberfrugt, sugarsnaps mm vendt i en asiatisk dressing.
*Ingredienser fra basislager
Jeg kan også anbefale disse farsbrød:
Opskrift på asiatisk farsbrød
Det lækre farsbrød får en asiatisk smag ved at røre frisk ingefær og soya i farsen. Og en lille smule chili eller cayennepeber giver et tilpas krydret spark. Du kan sagtens tilføje mere – eller bruge frisk chili – hvis du er til lidt stærkere mad.
Glazen røres sammen af ribsgelé og hoisinsauce og smøres på farsbrødet inden det stilles i ovnen. Under bagningen karamelliserer det en lille smule og giver en virkelig dejlig smag. Hoisinsauce kan efterhånden købes i mange supermarkeder på hylden for specialiteter. Kommer du i nærheden af en asiatisk købmand, så gør dig selv den tjeneste at købe en stor flaske med hjem – du kan bruge hoisinsauce til uendelige mange gode opskrifter.
Som regel bruger jeg hakket kylling til asiatisk farsbrød, da jeg rigtig godt kan lide det magre kød. Men du kan også sagtens bruge hakket gris/kalv, hvis du vil. Prøv også at røre en revet squash i farsen – det gør den ekstra saftig!