Aftensmad

Langtidsstegt oksespidsbryst i øl og rodfrugter

oksespidsbryst

Oksespidsbryst er et mørt stykke kød, der er perfekt til langtidsstegning og dermed til lækker aftensmad om søndagen – eller alle andre dage, hvor du har god tid.

Oksespidsbryst er et relativt billigt stykke kød og det er det tætteste man i Danmark kommer på det amerikanske “brisket”. Og det er da også i USA vi sidst har fået dette lækre stykke kød. Langtidsstegt i mørkt øl med urter, rodfrugter og serveret med bagte kartoffel-sellerimos toppe og lidt dampet grønt. En rigtig søndagsklassiker, der gør enhver Mormor kunsten efter. Og selv om det er søndag, skal der selvfølgelig drikkes en mørk øl til maden.

Jeg kommer pastinak, gulerødder, løg og rosmarin i gryden, som er med til at give kødet og især saucen smag. Jeg bruger rosmarin fordi jeg har det i haven. Det kan sagtens skiftes ud med timian eller laurbærblade.

Sammen med spidsbrystet kan du servere kartoffel-selleritoppe eller en rodfrugtrösti.

Langtidsstegt oksespidsbryst i øl og rodfrugter

Oksespidsbrystet steges længe i øl og rodfrugter, der ender med at give en skøn smag til saucen. Server f.eks. med kartoffel-selleritoppe og dampet grønt eller en god salat.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • kg oksespidsbryst
  • Salt og peber
  • 2 løg
  • 3 pastinakker
  • 2-3 gulerødder
  • 1 spsk olie til bruning
  • 1 mørk øl
  • 2 stilke rosmarin
  • Lidt brun kulør

Sådan gør du

Sådan gør du

  • Skræl pastinakker og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i mindre stykker.
  • Opvarm en stor gryde med lidt olie.
  • Krydr kødet med salt og peber og brun det godt.
  • Tilsæt løg, rodfrugter, øl og krydderurter. Kog det op og lad det småsimre i 2-4 timer under låg. (Jo længere tid kødet får, jo mere mørt bliver det)
    oksespidsbryst
  • Skum urenheder af undervejs.
  • Tag kødet op og skær det i skiver.
    oksespidsbryst
  • Tag krydderurterne op og blend resten til en jævn sauce. Giv evt. et par dryp brun kulør, hvis du synes saucen har brug for lidt farve.
  • Smag til med salt og peber. Læg kødet tilbage i saucen og lun det.
  • Server med kartoffel-selleri toppe og dampet grønt.
    oksespidsbryst
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Oksespidsbryst er et skønt stykke kød, der ikke altid ligger i supermarkedets køledisk. Men når det gør, sørger jeg altid for at købe et par stykker hjem til fryseren. Det er et herligt stykke kød, der bliver mørt og smagtfuld af at ligge i gryden og simre med skønne smage.

Prøv at at bruge oksespidsbrystet i en sur-skarp peberrodssovs. Det er virkelig lækkert!

Spidsbryst i peberrodssauce Spidsbryst i peberrodssauce