Græsk farsbrød med champignon og timian
Dette græsk farsbrød får en masse dejlig smag og saft fra champignon. Så det er på ingen måde tørt, som jeg ellers nogle gange synes farsbrød kan være.
Krydringen er med timian, som giver en græsk-agtig smag, deraf navnet.
Kom hele verden rundt med farsbrød. Tag til Asien med dette asiatiske farsbrød . Eller hvad med et italiensk farsbrød?
Græsk farsbrød med champignon og timian
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk kan erstattes med hakket flæsk, kylling eller oksekød
- 1 finthakket løg
- 250 g champignon grofthakket
- 2 håndfulde frisk spinat grofthakket
- 1 æg
- 1/2 spsk tørret timian
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
- Bland alle ingredienserne til farsen.
- Form et “brød” i et ildfast fad.
- Bag farsbrødet i ovnen i ca 35 minutter.
- Skær farsbrødet i skiver og server f.eks. med ristede grønsager eller helt klassisk med stegte kartofler og en god tzatziki.
Græsk farsbrød er godt til både hverdag og fest
Farsbrød er en utrolig nem og alsidig ret. Den kan varieres i det uendelige og da fars i forskellige udgaver ikke er dyrt, er det også en meget billig ret. Ovenikøbet er det nemt at justere mængden, hvis der er mange til bords en dag. Tilberedningstiden bliver ikke længere, du skal blot lave et længere “brød”.
Det græske farsbrød er nemt at røre sammen og passer sig selv i ovnen. Det er derfor nemt at lave på travle hverdage, men sandelig også til gæster.
Server farsbrødet med græske kartofler og en cremet tzatziki. Vil du kæle lidt ekstra, er det lækkert med nogle smørristede champignon til.
Kan du lide et lækkert brød, som du kan dyppe tzatziki i? Så lav dette koldthævet brød med spelt eller langtidshævede flutes. Begge røres sammen dagen før og skal blot i ovnen kort før det serveres som helt nybagt brød.