Aftensmad

Fyldt kyllingebryst med ratatouille

Fyldt kyllingebryst

Leder du efter en nem og velsmagende opskrift? Prøv den her fyldt kyllingebryst med ratatouille – en enkel ret, der kombinerer smagfulde ingredienser som kyllingebryst, squash, rødløg og pesto.

Skær nogle riller i kyllingebrystet og fyld dem med squash, rødløg, tomat og pesto. Så har du en lækkert og letlavet ovnret med masser af smag og flotte farver.
Se forslag til tilbehør nedenfor.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst med rødløg, tomat, squash og ost. Bages i ovnen, så kyllingen tager smag af alle grønsagerne og pestoen.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst svarende til 3 stk
  • ½ rødløg i tynde skiver, halverede
  • 1 tomat i tynde skiver, halverede
  • ½ squash i tynde skiver, halverede
  • 1 kugle frisk mozzarella i tynde skiver, halverede
  • 6 tsk pesto vælg grøn eller rød
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær dybe skiver med ca. 1 cm mellemrum i hvert kyllingebryst. Pas på du ikke kommer til at skære helt igennem.
  • Smør kyllingebrysterne med pesto, sørg for der kommer pesto helt ned i hullerne. Brug ca. 2 tsk pr kyllingebryst.
  • Fyld hullerne med rødløg, tomat, squash og mozzarella.
  • Drys med salt og peber.

Tilberedning i ovn

  • Læg de fyldte kyllingebryster i et ildfast fad og stil det i ovnen ved 200 grader almindelig varme eller 180 grader varmluft i 25 minutter.

Tilberedning i airfryer

  • Læg de fyldte kyllingebryster direkte på risten og giv dem 25 minutter ved 180 grader. Kig gerne til dem efter ca. 20 minutter. Måske behøver de ikke mere tilberedning end det.

Servering

  • Server gerne med friskkogt pasta vendt i den lækre væde fra bunden af fadet.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Opskrift på fyldt kyllingebryst med ratatouille

De lækre grønsager – squash, tomat og rødløg – giver sammen med en god pesto en lækker smag til kyllingebrystet.

Fyldt kyllingebryst
Fyldt kyllingebryst med rødløg, tomat, squash og ost. Bages i ovnen, så kyllingen tager smag af alle grønsagerne og pestoen.

Vælg selv din pesto

Min egen favorit pestovariant er enten tomatpesto eller peberfrugtpesto. Jeg elsker smagen af rød pesto og synes begge smage går rigtig godt til fyldt kyllingebryst med ratatouille. En klassisk basilikumpesto er imidlertid familiens favorit, så jeg veksler typisk lidt mellem forskellige slags. Det er heldigvis muligt at købe en lækker færdig pesto på glas.
Har jeg tiden og overskuddet, laver jeg dog gerne pestoen selv. Af den hjemmelavede slags, er jeg absolut mest til persillepesto med ristede mandler eller broccolipesto med peanuts.

Det skal du servere til fyldt kyllingebryst med ratatouille

I bunden af fadet samler sig en lækker saft, der stammer fra både kødet, pestoen og grønsagerne. den skal du endelig ikke ladet gå til spilde!

Kog nogle ris, bulgur eller en god pasta og vend væden fra bunden af fadet deri. Det er fuld af smag og kan sagtens suges op af ris, bulgur eller pasta. Ovnbagte kartofler vil ligeledes være et godt valg. Dem kan du lave lækre og sprøde.

Du kan også vælge at servere et lækkert brød til, som du kan suge væden op med. Suppleret af en helt enkel, grøn salat behøver du faktisk ikke mere tilbehør.
Er du på udkig efter sundere alternativer til tilbehør, kan jeg foreslå blomkålsris eller fintsnittet spidskål.