Indbagt mørbrad i hverdagsudgaven – indbagt farsbrød
Indbagt farsbrød er hverdagsudgaven af klassikeren indbagt mørbrad. Opskriften her er kun med fars og ingen mørbrad. Så det er både nem og billig gæstemad eller hverdagsmad i luksusudgaven.
Farsen bliver dejligt saftig med champignoner i og krydringen står rigtig godt til butterdejen.
Indbagt “mørbrad” i hverdagsudgaven
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 rulle butterdej firkantet eller 3 plader til udrulning
- 500 g hakket gris/skinke*
- 250 g champignon brug evt champignon fra glas*
- 1 æg*
- 1/2 spsk oregano*
- 1 fed presset hvidløg*
- 1/2 tsk salt*
- peber*
- 2 spsk hakket persille* eller rucola
- Evt. 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Rens champignon og skær dem i tern.
- Rør kødet med champignon, æg, oregano, hvidløg, salt, peber og persille.
- Læg butterdejen ud på bordet. Hvis du bruger mindre plader, så læg dem på et meldrysset bord ved siden af hinanden (på den lange led). Fugt kanterne med en smule vand og lad dem overlappe ca. 1/2 cm. Rul butterdejen ud til ca. dobbelt størrelse (ca 25×40 cm). Pas på den ikke bliver for tynd.
- Placer farcen på midten af butterdejen. Fold først enderne ind under og derefter siderne. Hvis du har tid og lyst til at pynte lidt, kan du skære en strimmel af i ca. 4 cm bredde og lave små blade deraf.
- Tag forsigtigt pakken op og placer den på en bageplade med bagepapir. Pensl evt med sammenpisket æg, hvis du vil have en flot, blank overflade.
- Indstil ovnen på varmluft med undervarme og placer pladen på nederste rille.
- Bages ved 200 grader i 30 minutter til kødsaften er helt klar. Tjek kødsaften ved at stikke med en kødnål. Bagetiden afhænger bl.a. af højde på “brødet”, så måske skal det have lidt mere tid.
- Lad pakken hvile et par minutter inden du skærer den i skiver
*Ingredienser fra basislager
Indbagt mørbrad er en rigtig 80’er klassiker. Jeg kan huske mange middage, hvor vi fik indbagt mørbrad. Typisk serveret med flødekartofler og dampede bønner til. Uhm, det smagte supergodt.
Jeg kan stadig godt lide indbagt mørbrad. Så godt at jeg gerne spiser det på en almindelig hverdag, men jeg udelader bare mørbraden. Så bliver det indbagt farsbrød i stedet. Det gør at tilberedningen bliver meget hurtigere og faktisk også billigere. Men butterdejen må og skal ikke udelades. Det er jo den sprøde og let fede butterdej, der er den lækre del af retten.
Tricket til at få en sprød butterdej – for ingen kan lide blød, underbagt butterdej – er at stille ovnen på varmluft med undervarme. Og så stille pladen helt ned i bunden af ovnen. Så får butterdejen god varme i bunden og bliver dermed bagt sprød og lækker!