Blomkålstabouleh
Blomkålstabouleh er revet blomkål med en lækker citrusdressing samt tranebær, tomater, masser af persille og ristede mandler. Blomkålstabouleh er helt perfekt som tilbehør til grillretter, prøv det f.eks. til grillspyd eller fyldt mørbrad svøbt i skinke
Lige nu er der masser af store, friske, sprøde blomkål i butikkerne. Og heldigvis er der masser af anvendelsesmuligheder for den lækre grønsag.
Når den bruges rå, undgår du “kål-lugten”, der godt kan hænge i huset når du koger blomkål. Men brugt frisk, er den til gengæld super velsmagende og er en lækker basis for mange kulhydratfattige måltider.
Jeg vil dog anbefale én ting: Gem aldrig revet blomkål i køleskabet! Lugten er langt værre end kogt kål. Men smagen er der ikke noget i vejen med ;o)
Blomkålstabouleh
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 blomkål
- 2 tomater
- 1 dl tørrede tranebær eller rosiner
- 1 bundt bredbladet persille
- Evt. 20 grofthakkede mandler
Dressing:
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Riv blomkålen på den grove side af rivejernet. Eller kør den i foodprocessoren.
- Skær tomaterne i tern og hak persillen.
- Bland det hele i en stor skål.
- Pisk dressingen sammen og hæld den over tabouleh’en.
- Rist mandlerne et par minutter på en tør pande og hak dem groft. Drys med mandlerne, hvis vil have lidt ekstra crunch.