Aftensmad

Tortellini i flødesovs – tortellini alla panna

Tortellini i flødesovs

Tortellini i flødesovs hedder tortellini alle panda på italiensk. Det er en klassisk italiensk pastaret, som intet har med en pande at gøre. Derimod betyder “alla panna” med fløde.

Den er meget enkel, superhurtig at smække sammen og så bliver den garanteret hurtigt en af familiens favoritter.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Tortellini alla panna

Tortellini i flødesovs med champignon, ærter og skinke. En populær pastaret, der kan stå klar på under en halv time. Kan du ikke lide champignon, kan de udelades. Vil du have en vegetarisk pastaret, udelader du skinken. Nem at tilpasse familiens smagsløg.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 pakker pakker frisk tortellini à 250 g
  • 250 g champignon
  • lidt olivenolie til stegning
  • 150 g pålægsskinke skåret i tern eller brug en pakke skinkestrimler
  • 1-2 dl frosne ærter
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • salt og hvid peber
  • lidt muskatnød
  • 50 g revet parmesan + til servering

Sådan gør du

  • Rens champignoner og skær dem i skiver.
  • Sæt pastaen over at koge. De friske skal typisk have 7-10 minutter. Læs på pakken.
  • Opvarm en stor pande eller wok med lidt olivenolie. Steg champignoner i ca 5 minutter til de har “smidt væden”.
  • Tilføj skinke, ærter og fløde.
  • Brug en hulske til at løfte pastaen direkte fra kogevandet over på panden/wokken. Der må gerne følge pastavand med – det er med til at gøre pastaretten cremet.
  • Tilføj parmesan og smag til med salt, hvid peber og en smule muskat.
  • Server pastaen rygende varm med ekstra parmesan på toppen.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Tortellini i flødesovs
Tortellini i flødesovs med champignon, ærter og skinke. En populær pastaret, der kan stå klar på under en halv time. Familien elsker den!

Tortellini i flødesovs

Frisk tortellini finder du i de fleste supermarkeders kølediske i pakker à 250g. Typisk findes de i en grøn version med spinat og ricotta (italiensk ost, der minder om hytteost) og i en lys version med skinke. Jeg kan godt lide at blande de to. De kan ofte fås som standardvarer i Netto til 10kr pr. pakke, hvor de ligger i køledisken.

Alternativt kan du bruge fyldt ravioli eller du kan finde tørret tortellini på hylden med pasta.

Bruger du spinat-versionen og udelader skinken, har du en fin vegetarret. Er der nogle i familien, der ikke bryder sig om champignon, kan de også sagtens udelades. Jeg bruger dem gerne selv, da jeg gerne vil have et modspil til pastaen i form af champignons umamismag. Og så er der lidt grønsags-agtigt i retten udover de grønne ærter.

Jeg bruger madlavningsfløde i de fleste af mine retter. Jeg kan godt lide at få cremetheden, som findes i fløde, men uden de mange kalorier i piskefløde. Er du mere til rigtig piskefløde, kan du selvfølgelig sagtens bruge det.

Har du tid og mod på det, kan du lave en let salat til. En helt enkel tomatsalat passer fint til. Mine børn beder også altid om at få hvidløgsflutes til.

Retter med tortellini

Vi kan rigtig godt lide tortellini herhjemme. Der er bare noget specielt over de små pastapuder med lækkert fyld, som tiltaler enhver pastaelsker. Vo har derfor flere favoritretter med tortellini:

Tortellinisuppe Tortellinisuppe med kylling

Tomatsuppe med tortellini og spinat Tomatsuppe med tortellini og spinat. One-pot.

Pasta med pikantost Pasta med pikantost, grønsager og skinke