Syltede rødløg
Syltede rødløg er gode at have i køleskabet. De er superanvendelige og fantastiske til at pifte en salat, en burger, en sandwich eller et stykke stegt kød op.
Det er lynhurtigt at lave en portion syltede rødløg og efter et par timers trækketid er løgene klar til brug.
Jeg har tilsat krydderier, da jeg godt kan lide løgene smager af noget – de bliver meget milde af at blive syltet og den skarpe løgsmag træder i baggrunden. Hvis du vil have en mere neutral smag, kan krydderierne helt udelades.
Opbevar løgene i et glas med tætsluttende låg. Så kan de holde sig i ugevis i køleskabet. Vil du være helt sikker på holdbarheden, kan du skylle glasset med lidt atamon først.
Syltede rødløg
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 375 g rødløg ca. 6-7 stk
- 4 dl eddike
- 250 g sukker
- 20 hele nelliker
- 2 stjerneanis
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
Sådan gør du
- Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver
- Læg løgene i et stort glas, der har et tætsluttende låg.
- Kog eddiken op med sukker og krydderier
- Når sukkeret er smeltet, hældes den varme lage over løgene i glasset.
- Luk låget og sæt glasset i køleskabet.
- Løgene er klar til brug, når de er kølet af.
Syltede rødløg er lækkert tilbehør
De syltede rødløg får den smukkeste pink farve. Og de pynter gevaldigt på alt fra salater til sandwich.
Og udover den smukke farve, giver den krydrede sur-søde smag selvfølgelig også et smagsmæssigt løft på rigtig mange retter.
Her er nogle bud på retter, hvor syltede rødløg med fordel kan anvendes. Lad dig inspirere af disse forslag og du vil få smag for den lækre, krydrede og fint farvede topping: