Grønsagssuppe med kokos og mangosalsa
7. januar 2017
/ Skriv en kommentar
Denne vegetariske grønsagssuppe smager fantastisk! Og så er den et glimrende værktøj til at få ryddet ud i grønsagsskuffen.
Kokosmælken giver en dejlig rund smag og den friske mangosalsa giver prikken over i’et.
Hvis du undlader nudler, er den tilmed low carb. Ønsker du ikke en vegetarisk variant, kan du nemt tilsætte lidt kylling eller kødboller fra fryseren.
Grønsagssuppe med mangosalsa
Smagfuld grønsagssuppe med nudler og kokosmælk. På toppen er en frisk mangosalsa, der sætter et skønt prik over i’et på suppen.
Antal 4 personer
Kategori: Suppe
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 dl snittede grønsager – hvidkål spidskål, gulerødder, squash, blomkål, broccoli, peberfrugt, porrer, løg, fennikel…
- 5 dl vand*
- 1 dåse okosmælk*
- 2 boulionterninger høns eller grønsag*
- 4 ruder nudler + kogende vand
- evt en rest kogt eller stegt kylling eller kødboller fra frost
Mangosalsa
- 1/2 mangofrugt i tern
- 1/2 bundt forårsløg eller 1/2 finthakket rødløg*
- 1 tsk sambal oelek* eller 1/2 finthakket rød chili
- 1-2 spsk limesaft*
- Evt. et par dryp fiskesauce
Sådan gør du
- Snit alle grønsagerne fint og læg dem i en stor gryde. Hæld vand på og damp grønsagerne møre (måske skal der en anelse mere vand til, men pas på med at hælde for meget vand i). Det tager ca. 8-12 minutter.
- Tilsæt boulionterninger og rør til de er opløst. Tilsæt kokosmælk og varm igennem.
- Tilsæt evt. kylling eller kødboller.
- Smag til.
- Mens suppen koger, skæres mangoen i tern og forårsløg/løg finthakkes. Bland det sammen med chili og tilsæt limesaft samt evt. fiskesauce.
- Nudlerne lægges i en skål og overhældes med kogende vand.
- Læg 1 portion nudler i hver suppeskål. Overhæld med suppe – sørg for der kommer både grønsager og suppe i hver skål.
- Top med en god skefuld mangosalsa og server med groft brød.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Ingredienser fra basislager