Fyldig tomatsuppe
En fyldig tomatsuppe, der kan varieres efter det familien kan lide.
Stort set alle ingredienser kommer fra basislageret og det tager ikke mere end en lille halv time at sætte maden på bordet.
Hvis du undlader kødet har du en lækker vegetarisk suppe.
Tomatsuppe med røde linser
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 lille løg*
- 2-3 gulerødder*
- 1-2 røde, gule eller orange peberfrugter*
- 1 dl røde linser
- 6 dl vand*
- 2 hønseboullionterninger*
- 1 stort glas tomatpassata eller 2 dåser flåede tomater*
- 2 tsk oregano*
- Lidt chili eller cayennepeber*
- Salt og peber*
- Kyllingstykker, kødboller* el. lign.
- Brød* evt naanbrød med hvidløg og koriander
Sådan gør du
- Skær grønsagerne i grove tern og put dem i en stor gryde. Tilsæt linser, vand og boullionterninger. Der skal være vand nok til at dække grønsagerne og gerne stå 1-2 cm over.
- Lad det koge ca. 10 min til grønsagerne er møre.
- Tilsæt tomat og krydderier og blend til en glat suppe med en stavblender. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
- Smag til med salt og peber og juster evt med lidt flere krydderier.
- Tilsæt fyldet og varme suppen godt igennem. Server rygende varm med ristet brød.
*Ingredienser fra basislager
Tip: Et nip sukker eller en sjat fløde er supergodt at runde smagen af med
Når efteråret rusker, er der ikke noget bedre end at få en god, solid skål dampende varm suppe til aftensmad. Når den så ovenikøbet ikke tager meget mere end en lille halv time at sætte på bordet, så er den ekstra populær.
Fyldig tomatsuppe – med eller uden linser?
I min familie elsker vi suppe og vi får det ofte og meget gerne. Men for at alle skal føles sig mætte og tilpasse, sørger jeg altid for at der er godt med fyld i. Så i denne suppe er der både løg, gulerødder og peberfrugt – udover tomater selvfølgelig. Det både højner smagen og sundhedsværdien.
Og så fandt jeg en eller anden gang på at komme røde linser i også. De røde linser koger helt ud i suppen og når den endda bliver blendet, er der ikke en døjt, der opdager at der er linser i. Og det synes jeg faktisk er ret smart.
Røde linser er smækfyldt med proteiner, fedtfattige og fiberrige. Til gengæld er de også stopfyldt med kulhydrater. Men sammen med alle grønsagerne skaber de et mættende og afbalanceret måltid.
Kan du ikke lide linser, kan de sagtens undværes. Spis lidt brød til istedet. Prøv f.eks. de her skønne pestobrød, som vi ofte får til suppe. Eller bag dine egne langtidshævede flutes.