Cremet pasta med squash og gulerod
Cremet pasta med squash og gulerod er et bud på lækkert tilbehør, der kan serveres til hvad som helst – til en grillet bøf, stegt kylling eller en kotelet. Vi får den rigtig tit på travle dage, hvor vi meget gerne vil have sund og god aftensmad på bordet uden det kræver de helt store sving med gryderne i køkkenet.
Basis er pasta – meget gerne af den grove slags – og om den smyger sig squash og revet gulerod i en superlækker cremet sauce af madlavningsfløde pisket med æg eller creme fraiche. Min favorit er helt klart creme fraichen, men har jeg ikke creme fraiche i køleskabet, laver jeg gerne pastaen med æg og madlavningsfløde.
Hele molevitten tager ikke mere end minutter at lave og jeg garanterer, at ungerne vil elske det. Især gulerødder får en helt særlig sødme, så ingen vil brokke sig over at få grønsager.
Cremet pasta med squash og gulerod
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g grovpasta*
- 2 tsk salt*
- 1-2 squash
- 2-3 skrællede gulerødder*
- 1 karton madlavningsfløde* og 1 æg* ELLER 2 1/2 dl creme fraiche 18%
- 1/2 spsk flydende margarine* eller smør*
- Salt og peber*
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente efter anvisning på pakken. Husk at tilsætte salt (når vandet koger). Lad den afdryppe i et dørslag. Pastaen må gerne have lidt bid, da den skal ned i saucen og bliver tilberedt lidt mere.
- Mens pastaen koger, skærer du squashen tern og river gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Smelt flydende margarine eller smør i en stor gryde. Steg squash og gulerødder let 4-5 minutter.
- Tilsæt pasta og vend det hele sammen.
- Pisk æg og madlavningsfløde sammen i en skål og tilsæt det ELLER creme fraiche til pastablandingen. Varm det hele godt igennem, men det skal ikke koge.
- Smag til med salt og peber.
*Ingredienser fra basislager
Pasta med squash og gulerod er dejligt tilbehør
Ungerne elsker pasta! Og pasta er simpelthen det allerbedste tilbehør, som kan laves på utallige måder. Vi får tit denne pasta til en helt enkel frikadelle, en stegt kotelet eller et kyllingelår. Den er hurtig at lave og passer derfor rigtig godt til de travle hverdage.
Denne cremede pasta er et lunt tilbehør, men kold pasta egner sig jo rigtig godt til f.eks. pastasalater. Her har du mine bud på gode pastasalater.
Cremet pasta- og spidskålssalat