Asiatiske kyllingefrikadeller i teriyaki
Små lækre asiatiske kyllingefrikadeller i teriyaki sovs er en superlækker måde at bruge kyllingefars på – velsmagende, tilpas krydret, farverigt – og så er det slet ikke hverken svært eller tidskrævende at lave.
Du vil elske disse asiatiske frikadeller i teriyaki
- De er sunde – hakket kylling er magert kød
- Det er farverig mad – vi spiser også med øjnene
- De er nemme at lave – hele retten tager ikke meget mere end 1/2 time at lave klar
- Kyllingefrikadellerne kan fryses
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Asiatiske kyllingefrikadeller i teriyaki
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Kyllingekødboller
- 400 g hakket kylling*
- 2 fintsnittet forårsløg eller 1 lille finthakket løg*
- 1 æg*
- 3 spsk rasp*
- 1 spsk ananasjuice*
- 1 spsk soya*
- 1 fed presset hvidløg*
- 1 spsk friskrevet ingefær* kan erstattes af 2 tsk tørret ingefær
- 1/2 tsk stødt chili eller cayennepeber* kan ersattes af frisk chili
- sesamolie til stegning
- sesam til drys ved servering
Sauterede peberfrugter
- 3 peberfrugter* – gerne en i hver farve
- 1 dåse ananas i tern (140 g)* husk at gemme saften til kødbollerne
- sesamolie til stegning
Teriyakisovs
- 3/4 dl soya*
- 1,5 dl koldt vand*
- 1 fed presset hvidløg*
- 2 spsk honning*
- 2 tsk hvidvinseddike* har du risvineddike, så brug det
- 1 spsk Maizena*
Sådan gør du
- Rør det hakkede kylling med alle de øvrige ingredienser.
- Opvarm en pande med ca. 1 spsk sesamolie.
- Sæt farsen på panden med en stor teske, så du får små, fine kødboller.
- Steg kødbollerne ca 3 minutter på hver side. Skær en igennem og tjek om de er gennemstegte.
- Stil kødbollerne til side.
Sauterede peberfrugter
- Dræn saften fra ananasen og stil stykkerne til afdrypning i en sigte.
- Skær alle peberfrugterne i mindre stykker.
- Opvarm en pande eller wok med lidt sesamolie.
- Kom alle peberfrugterne i og steg dem ved god varme 3-4 minutter. De skal stadig have bid.
- Kom ananastern på og steg dem med i ca 1 minut. De skal blot varmes i gennem.
- Stil peberfrugterne til side.
Teriyakisovs
- Rør alle ingredienser til sovsen sammen. Sørg for at Maizena er rørt godt ud og helt opløst.
- Kom sovsen i panden og varm den igennem under omrøring. Nu tykner sovsen.
- Kom kyllingeboller og peberfrugterne ned i teriyakisovsen og varm det hele godt igennem
- Server drysset med sesam. Giv kogte ris eller nudler til.
*Ingredienser fra basislager
TIP! Du kan erstatte sesamolie med en neutralt smagende olie. Men gør dig selv den tjeneste at købe en stor flaske når du kommer forbi et asiatisk supermarked.
Asiatiske frikadeller – en kæmpe favorit!
Hvem elsker ikke en god frikadelle? Jeg gør! Og min familie gør! Jeg har en stor samling af forskellige opskrifter på frikadeller fra hele verden. Og disse asiatiske frikadeller er en super tilføjelse til samlingen.
De asiatiske frikadeller er lavet af hakket kylling, som også er en af mine favoritingredienser, og som jeg også har en samling af opskrifter med.
Så hvis du også er til gode, saftige og velsmagende frikadeller, så prøv da lige de her frikadeller i teriyaki af!
Hjemmelavet teriyakisovs
Hvad er teriyaki tænker du måske? Det er en sursød asiatisk (japansk) sovs, som består af soya, honning og eddike. Teriyaki er super til både marinering og til sovs på nudler og i wokretter og giver en retten både smag og en fin glans. Teryiyaki kan købes færdig på flaske i de fleste supermarkeder, men den er supernem at lave selv og kræver i min udgave ikke alle mulige mærkelige ingredienser.
Andre grønsager til de asiatiske frikadeller?
Jeg bruger peberfrugt i 3 farver i denne opskrift. Det giver et flot farvespil og så er det altså nemt og billigt at snuppe en pakke med 3-farvet peberfrugt med hjem fra supermarkedet.
Er du ikke så meget til peberfrugt, kan du bruge alle mulige andre slags grønsager, som er velegnet til lynstegning. Brug f.eks. gulerod i stave, sugar snaps/sukkerærter, snittede grønne bønner, frisk spinat, bønnespirer, broccoli, løg og kål. Du kan også med fordel tilsætte en lille dåse bambusskud eller vandkastanier.
Du kan også sagtens bruge peberfrugter i én farve, hvis du er mere til det. Jeg har f.eks. altid rød peberfrugt i mit basislager, fordi vi bruger det til madpakker. Så jeg laver det ligeså tit blot med røde peberfrugter.