Aftensmad

Abrikosglaserede grillspyd

abrikosglaserede grillspyd

Disse grillspyd med smag af karry og sød abrikos er en klar favorit på grillen hjemme hos os. Jeg er en af dem, der godt kan lide varm frugt i min mad og især abrikoser er rigtig gode i varme retter. Her får abrikoserne perfekt samspil med karry, ingefær, hvidløg og spidskommen og det hele går bare op i en højere enhed.

Abrikosglaserede grillspyd

Grillspyd med svinekød og tørrede abrikoser med en lækker glasering af abrikos i samspil med ingefær og karry. Abrikosglaserede spyd er perfekte at grille, men de kan også laves på pande eller i ovn.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Grill

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Marinade

  • 1 finthakket løg
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • lidt olie
  • 3 spsk abrikosmarmelade
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk karry
  • 1/2 spsk spidskommen
  • 2 tsk salt

Desuden

  • 400 g svinekød Brug f.eks. mørbrad
  • 16 abrikoser
  • 1 rødløg

Sådan gør du

  • Varm en smule olie op i en gryde og sauter løget til det bliver blødt. Tilsæt hvidløg og ingefær.
  • Tilsæt nu eddike , marmelade, karry og spidskommen. Rør godt rundt og lad massen afkøle en smule.
  • Skær kødet i tern, hvis det ikke er skåret i forvejen. Kom kødet ned til marinaden og lad det stå og marinere i minimum 1/2 time og gerne natten over.
  • Skær rødløget i mindre stykker.
  • Sæt nu skiftevis kød, abrikos og et stykke rødløg på spyddene. Fortsæt til der ikke er mere.
    Abrikosglaserede grillspyd på grillen
  • Grill spyddene på alle sider til kødet er mørt, ca. 2-3 minutter på hver side. Vend ofte, da sukkeret i marinaden karamelliserer og kan nemt blive sort
    grillspyd på grillen
  • Server spyddene med dit favorittilbehør. F.eks. denne blomkålstabouleh, der også indeholder abrikoser.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
abrikosglaserede grillspyd med svinekød
Grillspyd med en skøn glasering af abrikos, ingefær og karry

Jeg bruger gerne svinemørbrad, som jeg skærer i tern. Det er mørt kød, som egner sig godt til at blive grillet, da det ikke kræver særlig lang tilberedningstid. Svinekødet kan sagtens skiftes ud med kyllingebryst eller stykker af mørt oksekød.

Marinaden er varm, for jeg synes smagen kommer bedst frem når løget får lov at blive blødt. Men er tiden ikke til det, kan du sagtens røre alle ingredienser sammen kolde, så får du bare en lidt skarpere løgsmag. Du kan i givet fald rive løget i stedet for at hakke det.

Har du lyst – og smag for det – kan du sætte flere ting på dine spyd. Peberfrugt i tern, champignon, minimajs, squash i tern eller cherrytomater er rigtig gode til grillspyd.

Server grillspyd med dit favorittilbehør til grillmad. F.eks. blomkålstaboulehgrillet majssalat eller ristede grønsager.

TIP! Sæt kødet til at marinere dagen før, så er det lynhurtigt at trække det på grillspyd sammen med abrikoser og rødløg.