Salat

Grillet majssalat

Grillet majssalat med blandet grønt

Friske, hele majs er et af de bedste tilbehør, vi kan få til vores grillmad om sommeren. Som oftest piller jeg bladene af, smører med en klat smør, drysser med salt og pakker dem ind i alufolie. Så får de ca 15 minutter på grillen, hvor de vendes ca hvert femte minut. Ud af alufolien kommer den møreste og sødeste majskolbe med en lækker smag af det smeltede smør, der lægger sig ind mellem alle ribbene. Så er det bare med at gnave løs!

En anden udgave af grillet majs, er at grille dem direkte på grillen – så skal de ikke smøres med smør eller drysses med salt. De skal stadig have ca 15 minutter, og vendes jævnligt for at sikre de ikke bliver sorte. Når majs grilles direkte på grillen, bliver de ekstra søde og smagfulde og får lige den der snert af lidt brændthed, der giver en lækker karamellisering.

Spis dem hele som ovenfor eller skær majsene af og bland dem med andre grillede grønsager. Det kommer der denne lækkerbisken ud af.

Grillet majssalat

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre bidder. Kom dem i et fad, der egner sig til at komme på grillen. Dryp med lidt olie og drys med salt og peber. Stil fadet på grillen i ca 20 minutter til kartofler og gulerødder er møre. Vend jævnligt i dem og pas på de ikke bliver sorte!

Brug en stor og skarp kniv til at skære enden af majsene. Nu er det nemt at trække blade og trevler af.

Læg majsen på grillen og grill dem i ca. 15 minutter. Vend dem jævnligt og pas på de ikke brænder på.

Tag majsen af varmen og lad dem køle af indtil du kan holde på dem.

Brug en stor kniv til at skære majskorn af kolben. Lad dem falde direkte ned i en stor skål.

Bland majskernerne med de grillede kartofler og gulerødder og vend de optøede ærter i. Smag til med salt og peber.

Drys med friskhakket, bredbladet persille.

Server til grillmaden. Gerne sammen med en krydderurtedressing eller en mangodressing.