Sauce/dressing mm

Vinaigrette

Vinaigrette

Vinaigrette er en helt almindelig basisdressing, der kan bruges til alle former for salater.

Basis er hvidvins- eller balsamicoeddike. Men jeg kan godt lide at bruge en frugteddike, f.eks. ribseddike, hyldeblomsteddike (som jeg selv laver) eller mangoeddike, som er brugt i dressingen på billedet.

De forskellige frugteddiker farver dressingen, men det bliver den kun mere spændende af.

Vinaigrette dressing

  • 3 spsk olivenolie*
  • 1 spsk hvidvins – eller balsamicoeddike*
  • 1 tsk dijonsennep*
  • 1/2 spsk sukker eller honning*
  • Salt og peber*

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienser i en meljævningsryster eller et rent syltetøjsglas med låg.
  2. Ryst det hele godt sammen og hæld straks over salaten.
  3. Dressingen skal først vendes i salaten kort før servering. Den kan sagtens laves i god tid, så skal den blot rystet godt inden brug.

Brug vinaigrette i disse opskrifter

Karameliserede rosenkål med bacon og sennepsvinaigrette Rosenkål med bacon og senneps vinaigrette

Bønnesalat Bønnesalat

Blåbærsalat Blåbærsalat

Spidskålssalat med edamame og granatæble