Vinaigrette
9. marts 2017
/ Skriv en kommentar
Vinaigrette er en helt almindelig basisdressing, der kan bruges til alle former for salater.
Basis er hvidvins- eller balsamicoeddike. Men jeg kan godt lide at bruge en frugteddike, f.eks. ribseddike, hyldeblomsteddike (som jeg selv laver) eller mangoeddike, som er brugt i dressingen på billedet.
De forskellige frugteddiker farver dressingen, men det bliver den kun mere spændende af.
Vinaigrette dressing
- 3 spsk olivenolie*
- 1 spsk hvidvins – eller balsamicoeddike*
- 1 tsk dijonsennep*
- 1/2 spsk sukker eller honning*
- Salt og peber*
*Ingredienser fra basislager
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en meljævningsryster eller et rent syltetøjsglas med låg.
- Ryst det hele godt sammen og hæld straks over salaten.
- Dressingen skal først vendes i salaten kort før servering. Den kan sagtens laves i god tid, så skal den blot rystet godt inden brug.