Aftensmad

Orientalsk oksekød på fuldkornsbulgur

orientalsk oksekød

Denne orientalsk oksekød kan laves lige præcis så spicy som du – eller familien – ønsker det.

Den smager “orientalsk” takket være spidskommen, citron og chili. De søde rosiner giver lige tilpas modspil til den skarpe chili, så også børnene kan være med.

Pas på med at tilsætte for meget chili, tilsæt lidt ad gangen og smag til undervejs. Og sæt gerne lidt ekstra chili eller sambal oelek/shiracha på bordet til dem, der ønsker det ekstra hot!

Orientalsk oksekød med grove grønsager på fuldkornsbulgur

Skøn gryderet med orientalsk oksekød, grove grønsager og fuldkornsbulgur. Meget nemt lavet og med skønne krydderier. Serveret med fuldkornsbulgur.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød*
  • 3 gulerødder i skiver på ca 1/2 cm*
  • 1 squash i halve skiver
  • 1 håndfuld ærter*
  • 1 rødløg i både*
  • 1 dl rosiner
  • 2 1/2 dl vand*
  • 1 spsk paprika*
  • 1 spsk spidskommen*
  • 1 tsk chiliflager*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 1 tsk sukker*
  • salt og peber*

Bulgur

  • 3 dl fuldkornsbulgur* almindelig bulgur, ris eller couscous kan også bruges.
  • 6 dl vand*
  • 1 boullionterning*
  • friskhakket persille til servering kan udelades

Sådan gør du

  • Skyl bulguren og hæld den i en gryde med vand og boullionterning samt lidt mere salt. Kog i 20 minutter og lad den stå under låg til servering.
  • Brun kødet ved god varme. Tilsæt løgbådene, gulerodsstykkerne og squashen og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt rosiner, krydderier, sukker, citronsaft og vand.
  • Lad det småkoge under låg i 10 minutter. Tilsæt ærterne og varm det hele igennem.
  • Smag til og server drysset med frisk persille.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

orientalsk oksekød
Skøn gryderet med orientalsk oksekød, grove grønsager og fuldkornsbulgur. Meget nemt lavet og med skønne krydderier. Serveret med fuldkornsbulgur.

Orientalsk oksekød er en hverdagsfavorit!

Når hverdagen er hektisk, er det skønt at have forskellige retter, der bare er nemme at lave og hurtige at sætte på bordet. Pasta med kødsovs er en klar vinder i kategorien “nem aftensmad”. Men hvad med at udfordre den sædvanlige rutine og i stedet sætte en orientalsk inspireret gryderet på bordet?

Orientalsk oksekød har det hele! Den er let spicy – og du kan sætte ekstra chili på bordet til dem, der kan lide det hot – der er gode og grove grønsager i retten – og så er den serveret med sunde fuldkornsbulgur, der smager herligt, giver mæthed og maven lidt at arbejde med.

Det behøver slet ikke være svært at lave lidt anderledes mad en gang imellem.

Kan du lide mad inspireret af Mellemøsten?

Så har jeg et par andre gode forslag her:

mMarrokanske kødboller Marrokanske kødboller med mynte couscous og yoghurt

Marrokanske kyllingelår Marrokanske kyllingelår

Eksotisk krydret oksekød med sprødt brød, tahincreme og granatæblekerner Krydret fatteh med hakket oksekød, tahincreme og granatæblekerner